ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Εργαστήρι θεατρικού αυτοσχεδιασμού για παιδιά στο Πολύεδρο με τη Φίλια Δενδρινού

Κοινοποίηση
Tweet

Το Σάββατο 28-9 στις 10.30 το πρωί - Μια περιήγηση στα Δάση των Παραμυθιών των Αδελφών Γκριμ με αφορμή το θεατρικό της έργο για παιδιά που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Σοκόλη

Εργαστήρι θεατρικού αυτοσχεδιασμού για παιδιά θα πραγματοποιηθεί στον κήπο του Πολύεδρου στην οδό Κανακάρη 147, στην Πάτρα, το πρωινό του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου 2024, 10:30 με 12:30, με τη συγγραφέα και θεατροπαιδαγωγό Φίλια Δενδρινού.

Eίσοδος ελεύθερη.

Κρατήσεις στο τηλέφωνο 2610 277 342.

Μια περιήγηση στα Δάση των Παραμυθιών των Αδελφών Γκριμ με αφορμή το θεατρικό της έργο για παιδιά που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Σοκόλη.

Στων παραμυθιών τα δάση μια ιστορία περιμένει

Μάγοι, γίγαντες και δράκοι όλοι εκεί είναι κρυμμένοι

Κάτω απ τα πυκνά τα δέντρα πόσος φόβος σαν νυχτώνει

Μα ένας φίλος σε προσμένει μόλις λίγο ξημερώνει

Απ το ξέφωτο περνούμε και κοιτούμε με απορία

Αχ, ο λύκος περιμένει μια μικρή απροσεξία

Το λουλούδι που μυρίζει, ή το νούφαρο που ανθίζει

Μπορεί να είναι η αιτία για μικρή αργοπορία.

Κι όταν το σκοτάδι πέσει στου μονοπατιού τη μέση,

Δυο σπουργίτια μαγεμένα, δρόμο ανοίγουνε για μένα…

Η Φίλια Δενδρινού όπως είδαμε στο βιογραφικό της, είναι θεατροπαιδαγωγός και ηθοποιός. Ασχολείται με το σχεδιασμό και την οργάνωση προγραμμάτων Θεατρικής Αγωγής στην εκπαίδευση. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τις τεχνικές της μάσκας στην Commedia del΄arte, τις τεχνικές της κλοουνερί και την τέχνη της αφήγησης (storytelling).

Ως αφηγήτρια έχει παρουσιάσει δουλειές της στο θέατρο και σε διάφορα φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει διδάξει θέατρο σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και έχει λάβει μέρος σε πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα για την έρευνα και την προώθηση του θεάτρου. Ως σεναριογράφος και επιστημονική σύμβουλος σε ντοκιμαντέρ που σχετίζονται με το θέατρο έχει συνεργαστεί με την Εκπαιδευτική Τηλεόραση-ΥΠΕΠΘ, τη Γενική Γραμματεία Επιμόρφωσης Ενηλίκων και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για την παραγωγή του οπτικοακουστικού υλικού (DVD) για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση "Η Θεατρική Αγωγή από την Α΄-Στ΄ Δημοτικού".

Τα τελευταία δέκα χρόνια εργάζεται ως θεατροπαιδαγωγός στη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία (Αρσάκεια και Τοσίτσεια Σχολεία) και παράλληλα ως ηθοποιός στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Το πρώτο της βιβλίο για παιδιά, "Με Νότες και με Γράμματα" (1994), μια ποιητική συλλογή σε εικονογράφηση της ίδιας, τιμήθηκε με έπαινο από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture