ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Ισραήλ συνεχίζει να σφυροκοπά τον Λίβανο, αγνοώντας τις διεθνείς εκκλήσεις

Κοινοποίηση
Tweet

Η Χεζμπολάχ έπληξε με ρουκέτες ισραηλινά εδάφη

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης (26/09) ότι εξαπέλυσε νέες αεροπορικές επιδρομές σε στόχους της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, αφού νωρίτερα ανώτατοι αξιωματούχοι απέρριψαν κατηγορηματικά την έκκληση που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός 21 ημερών.

Η Ισραηλινή Αμυντική Δύναμη (IDF) εξέδωσε ανακοίνωση: “Ο Ισραηλινός Στρατός χτυπά επί του παρόντος τρομοκρατικούς στόχους της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο”.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία θα αποτρέψει κάθε μεταφορά όπλων από το Ιράν προς τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου και προετοιμάζεται για να υποστηρίξει τα στρατεύματα σε ενδεχόμενες χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον του λιβανέζικου κινήματος, δήλωσε νωρίτερα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας του Ισραήλ.

«Θα αποτρέψουμε κάθε απόπειρα μεταφοράς όπλων από το Ιράν στον Λίβανο», τόνισε ο υποπτέραρχος Τομέρ Μπαρ. «Η αισιοδοξία του Νασράλα πηγάζει από τις προμήθειες που στέλνει το Ιράν» συμπλήρωσε, αναφερόμενος στον ηγέτη της Χεζμπολάχ.

«Προετοιμαζόμαστε από κοινού με τη Βόρεια Διοίκηση για μια χερσαία επιχείρηση. Είμαστε έτοιμοι, σε περίπτωση που διαταχθεί. Είναι μια απόφαση που ανήκει στους ανωτέρους μας», είπε κατά την ομιλία του σε οπλίτες, βίντεο της οποίας δόθηκε στη δημοσιότητα από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF).

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι η χώρα του χτυπά τη Χεζμπολάχ «με πλήρη δύναμη» και δεν θα σταματήσει μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι της.

Ο Νετανιάχου μίλησε σε δημοσιογράφους καθώς προσγειώθηκε στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη (26/09) για να παραστεί στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

Παράλληλα, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμυντικών δυνάμεων του Ισραήλ, Χέρτσι Χαλέβι, δήλωσε ότι ο ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει να χτυπά τη Χεζμπολάχ. Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ δήλωσε νωρίτερα ότι ενέκρινε τη «συνεχιζόμενη επιθετική δραστηριότητα των IDF» κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Η Χεζμπολάχ έπληξε με ρουκέτες ισραηλινά εδάφη
Η οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης (26/09) ότι έβαλε στο στόχαστρο την πόλη Σάφεντ, στο βόρειο Ισραήλ, εκτοξεύοντας 80 ρουκέτες, σε απάντηση για τις ισραηλινές επιθέσεις στο λιβανέζικο έδαφος.

«Προς υπεράσπιση του Λιβάνου και του λαού του» και «σε απάντηση» για τις «βάρβαρες ισραηλινές (επιθέσεις) σε πόλεις, χωριά και αμάχους», οι μαχητές της Χεζμπολάχ έπληξαν την πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες, ανέφερε η πανίσχυρη φιλοϊρανική οργάνωση στην ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα μετά την επίθεση, αλλά προσθέτει ότι υπήρξαν σημαντικές υλικές ζημιές στην περιοχή.

Στη συνέχεια, σε νέα ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι βομβάρδισε τον οικισμό Kiryat Ata κοντά στη Χάιφα με 50 ρουκέτες.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις