ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Από την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου η ετήσια έκθεση του εικαστικού εργαστηρίου του Δήμου

Κοινοποίηση
Tweet

«Κόσμος – μικρόκοσμος» στην Αγορά Αργύρη

Η ετήσια ομαδική έκθεση με δημιουργίες μαθητών του  Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων ανοίγει τις πύλες της στις  7.30 το βράδυ την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στην «Αγορά Αργύρη.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου και σε αυτή συμμετέχουν μαθητές από τα τμήματα ενηλικών και τα παιδικά τμήματα του εργαστηρίου.

Στο χώρο της έκθεσης θα παρουσιαστούν περισσότερες από χίλιες (1000) δημιουργίες  από τα εργαστήρια ζωγραφικής, κεραμικής, κατασκευών, αγιογραφίας και Ιστορίας της Τέχνης. 

Το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων αποτελεί μία δομή ουσιαστικής συνάντησης με τις εικαστικές τέχνες και περιλαμβάνει τμήματα σε διαφορετικούς τομείς και ηλικιακά επίπεδα.

Το πρόγραμμα σπουδών αναπτύσσεται κάθε χρονιά γύρω από συγκεκριμένο θέμα, στο οποίο αναδεικνύονται τα διάφορα ζητήματα και οι έννοιες της τέχνης. 

Το θέμα της φετινής έκθεσης είναι « κόσμος- μικρόκοσμος » και αποτυπώνει την αντίστοιχη έρευνα που έγινε στη διάρκεια του ετήσιου κύκλου των μαθημάτων. 

Η παρουσίαση των έργων δεν έχει την έννοια της επίδειξης ενός τελικού προϊόντος και προπάντων δεν έχει ανταγωνιστικό ή ατομικό χαρακτήρα.

Αποτελεί σημείο αναφοράς μιας συλλογικής προσπάθειας και έναυσμα για τη συνέχιση της δημιουργικής πορείας των μαθητών. Σκοπός είναι το Εικαστικό Εργαστήριο να αποτελεί πάντα ένα ζωντανό κύτταρο, ανοιχτό σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης.

Για τη χειμερινή εικαστική σεζόν  (Νοέμβριος 2024 - Μάιος 2025)  συνεχίζονται οι εγγραφές σε όσα τμήματα υπάρχουν κενές θέσεις στα παιδικά και ενηλίκων.

Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά Δευτέρα έως και Παρασκευή πρωινές ώρες από 10:00 – 13:00 στο τηλ. 2610-620-724 ή επισκεπτόμενοι τα εργαστήρια τις ίδιες μέρες και ώρες στο Παλαιό 29ο Δημοτικό σχολείο, Αυτοκρ. Θεοδοσίου 12, ή με το E-mail:  art.patras@patraς.gr                                                  

Στα τμήματα του Εικαστικού Εργαστηρίου δίδαξαν οι:  Αβραμοπούλου Ιφιγένεια (ζωγράφος), Αγάθου Χρύσα (ζωγράφος), Καραλή Βασιλική (ζωγράφος),  Καρατζά Άννα, Μπρεσού Κλαίρ Γκαναέλ (ζωγράφος), Σπηλοπούλου Ευαγγελία (ζωγράφος), Στάμου Βασιλική (ζωγράφος), Φερεντίνος Παναγιώτης (ζωγράφος), Φούντζουλας Αλέξιος (ζωγράφος, Κανελλοπούλου Μαρία (Κερμαίστρια),  Μεθενίτης Σπύρος (Κεραμίστας), Λαμπρινάκος Πέτρος (Αγιογραφία), Γιαννούλη Πολυξένη (Ιστορία της Τέχνης).

Ώρες λειτουργίας έκθεσης : 

Καθημερινές πρωί: 09:00 – 14:00 απόγευμα 17:00 – 21:00

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture