ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνελήφθη 37χρονος για πορνογραφία ανηλίκων

Κοινοποίηση
Tweet

Βρέθηκαν βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησε στον σχηματισμό δικογραφίας αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος 37χρονου για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μετά από ενδελεχή ψηφιακή ανάλυση και αξιοποίηση στοιχείων που προήλθαν από ξένες Αρχές, στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, εντοπίστηκαν χρήστες του διαδικτύου που χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη πλατφόρμα ηλεκτρονικών πληρωμών για να αγοράζουν και να μοιράζονται υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Ένας από αυτούς τους χρήστες εντοπίστηκε στην Ελλάδα.

Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας προέκυψαν τα στοιχεία του εμπλεκόμενου και εξακριβώθηκε ο τόπος κατοικίας του.

Ακολούθησε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι του όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευή κινητής τηλεφωνίας, κάρτα μνήμης (sim), 4 φορητά μέσα αποθήκευσης και σκληρός δίσκος Η/Υ.

Μάλιστα, από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα κατασχεμένα ψηφιακά πειστήρια, βρέθηκαν σε αυτά πλήθος αρχείων (βίντεο) σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, λόγος για τον οποίο ο 37χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Από την ΕΛΑΣ υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω twitter: @CyberAlertGR
Μέσω του gov.grστην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERΚΙD

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις