ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Ο Γιάννης Σκούρτας έζησε με την Νάπολη το ευρωπαϊκό του όνειρο- ΦΩΤΟ

Σταθόπουλος Τάσσος
legtas70@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Πέτυχε όλα τα γκολ (και τα 4) στη νίκη επί της Ρεάλ Μάνστερ

Ηταν ένα από τα γεγονότα που ξεχώρισαν στην πρόσφατη ευρωπαϊκή περιπέτεια της Νάπολη Πατρών, που πήρε την 5η θέση στο World Winners Cup.

Ο λόγος για την νίκη επί της πανίσχυρης πρωταθλήτριας Ευρώπης, Γερμανικής Ρεάλ Μάνστερ με 4-3, καταλυτικό αποτέλεσμα για την τελική 5η θέση,

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο νεαρός επιθετικός Γιάννης Σκούρτας που με ένα επιθετικό κρεσέντο, πέτυχε και τα 4 γκολ!

 

Ο υψηλόσωμος (1.94μ.) Πατρινός επιθετικός μίλησε στο thebest, για τι άλλο; για την μπάλα!

Γεννημένος τον Δεκέμβρη του 2003, σπουδάζει Φυσικοθεραπεία στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ και παίζει μπάλα από πολύ μικρός. Το 2019, τυχαία, εντοπίστηκε από τα στελέχη της Νάπολης και αμέσως εντάχθηκε στην ομάδα, έγινε δε και διεθνής με την Εθνική beach soccer!

Eνα άθλημα που δεν έχει αναγνωριστεί /αυτονομηθεί επισήμως, κι αυτό έχει πολλά αρνητικά. Εδώ και τρία χρόνια δεν διεξάγεται πρωτάθλημα, απαιτούνται οκτώ ομάδες, η επιχορήγηση από φορείς είναι ανύπαρκτη, με ερανικές προσπάθειες καταφέρνουν να μαζέψουν μερικά χρήματα για τις ανάγκες της συμμετοχής της ομάδας στις διεθνείς διοργανώσεις.

 

Προτού κάνει διεθνή καριέρα με την Νάπολη, ο Γιάννης Σκούρτας είχε εντυπωσιάσει στην «κανονική» μπάλα. Πρώτα στον Αχαϊκό και μετά στον Διαγόρα Βραχνεΐκων Βραχνεΐκων, με τον οποίο αγωνίστηκε και στη Γ’ Εθνική.

Σέντερ φορ από τα λίγα, με μ.ο. που αγγίζουν τα 20 γκολ ανά σεζόν, ξέρει να συνδυάζει και τις δύο μπάλες, άλλωστε δεν συμπίπτουν οι ημερομηνίες.

Θεωρεί πως στο ποδόσφαιρο δεν έχει βιώσει την καλύτερη στιγμή του, αντίθετα στο beach soccer έζησε το «καρέ» κόντρα στην Ρεάλ, σε ένα ματς όπου κανείς δεν περίμενε τη νίκη της πατρινής ομάδας.

Θα παίζει μπάλα για καιρό και μάλιστα έχει υψηλούς στόχους για την καριέρα του.

Ανάμεσα στα δύο αθλήματα επιλέγει ποδόσφαιρο αν και παραδέχεται πως το beach soccer είναι πολύ κουραστικό, δεν αντέχεται παιχνίδι 36 λεπτών στην άμμο, ανά 3-4 λεπτά όλοι οι παίκτες γίνονται αλλαγή.

 

Λόγω ύψους υπερτερεί στο beach soccer σε φάσεις με ψαλιδάκια στην περιοχή, ενώ στο ποδόσφαιρο κύριο ατού του είναι η τεχνική του. Στον αντίποδα θέλει να βελτιωθεί στην «πρόβλεψη» και διαχείριση του αγώνα.

Απογοητεύτηκε, πριν από χρόνια, στην πρώτη του χρονιά στον Διαγόρα, όπου έπαιζε ελάχιστα, ενώ είδωλό του είναι ο Μέσι!

Ευελπιστεί σε μια πολύ καλή σεζόν με τον Διαγόρα και το καλοκαίρι σε νέες διακρίσεις με την Νάπολη!

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports