ΣΙΝΕΜΑ

/

Καταφθάνει 14-11 στις Ελληνικές αίθουσες η πολυαναμενόμενη ταινία "Μονομάχος II"

Μαρτάτος Tάκης
Κοινοποίηση
Tweet

Σε διανομή της Feelgood - Σκηνοθέτης είναι & πάλι όπως και στην Οσκαρική ταινία του 2000, ο Ρίντλει Σκοτ

Το διαφημιστικό πόστερ φιγουράρει ήδη στη Βέσο Μάρε και μας προιδεάζει για την πολυαναμενόμενη ταινία του ερχόμενου χειμώνα, το φιλμ σε σκηνοθεσία του θρυλικού, 86χρονου Βρετανού σκηνοθέτη Ridley Scott, «Μονομάχος II -Gladiator II», το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στην χώρα μας στις 14 Νοεμβρίου 2024 σε διανομή της Feelgood ταυτόχρονα με την έξοδο του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στις Αμερικάνικες αίθουσες η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 22-11.

Ο ακούραστος και ακατάβλητος Ρίντλει Σκοτ είχε σκηνοθετήσει και τον «Μονομάχο» του 2000 που στην Πάτρα είχε παιχθεί στο τότε σινέ Ιντεάλ της Αγ. Νικολάου. Ο «Μονομάχος» του 2000 ήταν μία τεράστια εισπρακτική επιτυχία (πάνω από 465 εκατ. δολάρια παγκοσμίως) ενώ κέρδισε και 5 βραβεία Όσκαρ, ανάμεσα τους της καλύτερης ταινίας και του α’ ανδρικού ρόλου – Ράσελ Κρόου.

Ο Ρίντλει Σκοτ, 24 χρόνια μετά, συνεχίζει το επικό ταξίδι της εξουσίας, της ίντριγκας και της εκδίκησης που διαδραματίζεται στην Αρχαία Ρώμη. Χρόνια αφότου έγινε μάρτυρας του θανάτου του αξιοσέβαστου Μάξιμου από τα χέρια του θείου του, ο Λεύκιος (στο ρόλο ο 28χρονος Ιρλανδός ηθοποιός Paul Mescal) αναγκάζεται να εισέλθει στο Κολοσσαίο, αφού η πατρίδα του κατακτήθηκε από τους τυραννικούς αυτοκράτορες που πλέον ηγούνται της Ρώμης.

Γεμάτος οργή και με το μέλλον της αυτοκρατορίας να διακυβεύεται, ο Λεύκιος πρέπει να ανατρέξει στο παρελθόν του για να βρει τη δύναμη να επιστρέψει η δόξα στο λαό της Ρώμης.

Στο «Gladiator II» ο 49χρονος Χιλιανός ηθοποιός Pedro Pascal υποδύεται τον Ρωμαίο Στρατηγό Marcus Acacius.

Σκηνοθεσία: Ridley Scott (Άλιεν, Βlade Runner, Θέλμα και Λουίζ, Black Hawk Down, The Last Duel, Ναπολέων, House of Gucci).

Σενάριο: David Scarpa.

Ο Ρίντλει Σκοτ έχει προταθεί 3 φορές για το βραβείο Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας.

Πρωταγωνιστούν επίσης ο 2 φορές βραβευμένος με Όσκαρ Denzel Washington ως ο πρώην σκλάβος Macrinus, η ηθοποιός από την Δανία Connie Nielsen ως Lucilla, η μητέρα του Λεύκιου, ο 85χρονος Άγγλος ηθοποιός Derek Jacobi και οι Joseph Quinn και Fred Hechinger. Η 59χρονη Connie Nielsen είχε παίξει και στον «Μονομάχο» του 2000.

Διάρκεια: 150 λεπτά.

Φημολογούμενο κόστος παραγωγής 250 εκατ. δολάρια.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture