ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λίβανος: «Θρίλερ» για τον Νασράλα μετά το χτύπημα στη Βηρυτό και αναφορές ότι σκοτώθηκε ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ

Κοινοποίηση
Tweet

Επιστρέφει εκτάκτως από τη Νέα Υόρκη ο Μπενιαμίν Νετανιάχου - Φόβοι για λουτρό αίματος

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 76 τραυματίστηκαν από το σφοδρό ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού, ανέφερε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, στον πρώτο, προσωρινό απολογισμό που ανακοίνωσε.

Νωρίτερα, το απόγευμα της Παρασκευής (27/9) ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε τη σφοδρότερη επιδρομή από τον πόλεμο του 2006, όταν ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν το «αρχηγείο» της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού, με ισχυρές εκρήξεις να ακούγονται σε όλη την πόλη από τα διαδοχικά αεροπορικά πλήγματα, σύννεφα καπνού να υψώνονται, κτίρια να έχουν ισοπεδωθεί, ασθενοφόρα να τρέχουν και κάτοικοι να φεύγουν πανικόβλητοι.

Κρατήρες σε πολλά σημεία
Έξι κτίρια καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις επιδρομές, δήλωσε μια πηγή που πρόσκειται στη Χεζμπολάχ. Οι εκρήξεις προκάλεσαν τεράστιους κρατήρες σε πολλά σημεία, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Al-Manar της Χεζμπολάχ.

Το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων και το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ, Al Manar μετέδωσαν εικόνες από ένα τεράστιο κρατήρα και τεράστιο σύννεφο καπνού να έχει υψωθεί πάνω από την πόλη. Κάτοικοι άκουγαν πολλαπλές ισχυρές εκρήξεις ενώ σειρήνες ασθενοφόρων ακούγονταν σε όλη την πρωτεύουσα του Λιβάνου. «Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία προέβη σε ένα πλήγμα ακριβείας στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη λιβανική πρωτεύουσα της Βηρυτού πριν από λίγο», δήλωσε λίγο πριν τις 19:00 ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

Ο ίδιος είπε ότι το αρχηγείο ήταν χτισμένο κάτω από κτίρια όπου κατοικούσαν πολίτες στο προάστιο Νταχίγιε, προπύργιο της σιιτικής οργάνωσης. Μια πηγή ασφαλείας του Λιβάνου δήλωσε ότι οι επιδρομές είχαν στόχο περιοχή όπου βρίσκονται ανώτατοι αξιωματούχοι της Χεζμπολάχ.

«Θρίλερ» για το εάν είναι ζωντανός ή νεκρός ο Νασράλα
Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε το σφοδρό πλήγμα στην καρδιά της Βηρυτού με στόχο την εξολόθρευση του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα ωστόσο η τρομοκρατική οργάνωση, αρκέστηκε στο να επιβεβαιώσει το πλήγμα στα κτήρια που φέρονται να αποτελούσαν το κεντρικό στρατηγείο. Ισραηλινή πηγή στον αμερικανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios ανέφερε ότι ο ισραηλινός στρατός ερευνά την τύχη του Χασάν Νασράλα, ο οποίος τη δεδομένη χρονική στιγμή κανείς δεν ξέρει εάν είναι ζωντανός ή νεκρός.

Σκοτώθηκε ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ
Την ίδια ώρα, λιβανικές πηγές αναφέρουν ότι ο Hashim Safi al-Din, ο επικεφαλής του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Χεζμπολάχ που θεωρείτο το νούμερο 2 στη Χεζμπολάχ πίσω από τον Χασάν Νασράλα, σκοτώθηκε στην ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό. Πολλά ισραηλινά τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν νωρίτερα ότι στόχος της σημερινής επίθεσης στη Βηρυτό ήταν ο ηγέτης της Χεζμπολάχ και ότι ο ισραηλινός στρατός έκανε χρήση περίπου 50 τόνων πυρομαχικών στο πλήγμα κατά του αρχηγείου της οργάνωσης.

Φόβος για αντίποινα
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες καθώς ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, επιστρέφει από τη Νέα Υόρκη, όπου είχε βρεθεί για τη συνεδρίαση του ΟΗΕ. Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν αποκλείεται να γίνει έκτακτο πολεμικό συμβούλιο υπό τον Ισραηλινό πρωθυπουργό. Και ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση της υγείας του Χασάν Νασράλα υπάρχουν φόβοι ότι το Ιράν μελετά ήδη την «απάντηση» στο Ισραήλ για το τεράστιο χτύπημα στη Βηρυτό.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις