ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τιμήθηκαν οι διατελέσαντες πρόεδροι της ΕΣΗΕΠΗΝ που συνέβαλαν στην ίδρυση της ΠΟΕΣΥ

Κοινοποίηση
Tweet

Η εκδήλωση

 Επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Πάτρα.

Στην εκδήλωση, που συνδιοργανώθηκε από τα ΔΣ της ΠΟΕΣΥ και της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων, τιμήθηκαν οι τέως πρόεδροι της ΕΣΗΕΠΗΝ που συνέβαλαν αποφασιστικά στην ίδρυση της ΠΟΕΣΥ με την ιδρυτική διακήρυξη της 12ης Οκτωβρίου 1994.

   Συγκεκριμένα, τιμήθηκαν οι αείμνηστοι διατελέσαντες πρόεδροι της ΕΣΗΕΠΗΝ, Γιάννης Βουλδής, 'Αγγελος Βλαχάκης και Χρήστος Αθανασίου, οι οποίοι είχαν συνυπογράψει το ιδρυτικό της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, με την επωνυμία Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, καθώς και ο επίσης διατελέσας πρόεδρος της Ένωσης, Γιάννης Καραλής, ο οποίος συμμετείχε στη διαδικασία δημιουργίας της ΠΟΕΣΥ.

   Τις τιμητικές πλακέτες παρέλαβαν οι οικείοι των τεσσάρων αειμνήστων προέδρων της ΕΣΗΕΠΗΝ.

   Για τον εκλιπόντα Γιάννη Βουλδή, την τιμητική πλακέτα παρέλαβε από τον πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, Σωτήρη Τριανταφύλλου, ο γιος του, Απόστολος Βουλδής, δημοσιογράφος και πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ.

   Για τον εκλιπόντα 'Αγγελο Βλαχάκη, την τιμητική πλακέτα παρέλαβε από τον έφορο του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, Κώστα Βασιλάκη, η κόρη του, Γωγώ Βλαχάκη.

   Για τον εκλιπόντα Χρήστο Αθανασίου, την τιμητική πλακέτα παρέλαβε από τον πρόεδρο του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Συντακτών της ΕΣΗΕΠΗΝ, Θανάση Μπαμπανέβα, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ, Κυριάκος Κορτέσης.

   Για τον εκλιπόντα Γιάννη Καραλή, την τιμητική πλακέτα παρέλαβε από τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΠΗΝ, Κυριάκο Κορτέση, η κόρη του, Γωγώ Καραλή, δημοσιογράφος.

   Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, Σωτήρης Τριανταφύλλου, τόνισε ότι «η ίδρυση της ΠΟΕΣΥ αποτελεί ένα ιστορικό σταθμό για το συνδικαλιστικό κίνημα των δημοσιογράφων, ικανοποιώντας το διαρκές αίτημα για συλλογικότητα και αντιπροσωπευτικότητα», προσθέτοντας ότι «η ενότητα που διατηρήθηκε σε δύσκολες περιόδους είναι ο οδηγός μας για το μέλλον».

   Επίσης, ο Σωτήρης Τριανταφύλλου επεσήμανε: «Στόχος της ΠΟΕΣΥ είναι η συλλογική και ενιαία αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων. Είμαι σίγουρος ότι το μέλλον μας θα είναι καλύτερο. Η επέτειος των 30 ετών είναι μία πολύ καλή αφορμή και για να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και να πετύχουμε ακόμη περισσότερα πράγματα στο μέλλον και να γίνουμε πιο ισχυροί. Έχουμε χρέος να στηρίξουμε την αλήθεια και ελεύθερη πληροφόρηση».

   Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ, Κυριάκος Κορτέσης, σημείωσε: «Σήμερα είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τα 30 χρόνια από την ίδρυση της ΠΟΕΣΥ, αλλά κυρίως για να τιμήσουμε εμείς στην ΕΣΗΕΠΗΝ, τους ανθρώπους οι οποίοι με εργώδη και επίμονο τρόπο κατάφεραν να καθίσουν μαζί με άλλους σε ένα τραπέζι και να φτιάξουν την ΠΟΕΣΥ, που είναι το δεύτερο πρόσωπο των επαγγελματιών δημοσιογράφων.

   Αυτούς τους ανθρώπους τους τιμούμε και δεν πρέπει ποτέ να τους ξεχνούμε για όσα έχουν προσφέρει σε εμάς, για να γίνουμε επαγγελματίες δημοσιογράφοι, αλλά και όσα έχουν προσφέρει συνδικαλιστικά για να διαμορφωθεί η ΕΣΗΕΠΗΝ όπως βέβαια και η ΠΟΕΣΥ. Αυτά όλα τα οφείλουμε αποκλειστικά και μόνον σε αυτούς τους ανθρώπους».

   Στον δικό του χαιρετισμό, ο πρόεδρος του ΔΣ του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Συντακτών της ΕΣΗΕΠΗΝ, Θανάσης Μπαμπανέβας, επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Είναι γεγονός ότι η ΠΟΕΣΥ στα 30 χρόνια ύπαρξής της, κατέδειξε τον ουσιαστικό ρόλο των δημοσιογράφων και την παρέμβασή τους στην κοινωνία, προασπίζοντας μια σειρά από καίρια ζητήματα, όπως η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση ιδεών, η ελευθεροτυπία με κανόνες δεοντολογίας οριοθετημένους και ικανούς να εξυπηρετήσουν την απρόσκοπτη άσκηση του επαγγέλματός μας. Η ΠΟΕΣΥ δεν έχει μόνο θεσμικό γενικότερα ρόλο, αλλά μάχεται καθημερινά μαζί με τις Ενώσεις Συντακτών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι σε όλη την Επικράτεια. Ως μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ αισθανόμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ταυτόχρονα συγκινημένοι, καθώς η ΠΟΕΣΥ δεν ξέχασε τους καταξιωμένους αείμνηστους συναδέλφους μας που πρωτοστάτησαν και συνυπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη για την δημιουργία της Ομοσπονδίας του κλάδου».

   Ο έφορος του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ και μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ, Κώστας Βασιλάκης, υπογράμμισε από την πλευρά του ότι «προσπαθούμε συνεχώς για να πετύχουμε την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του κλάδου μας».

   Ακόμη, χαιρετισμούς κατά την διάρκεια της εκδήλωσης απηύθυναν, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, οι αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος και Γεωργία Ντάτσικα, καθώς και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας.

   Σημειώνεται ότι επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από την ίδρυση της Ομοσπονδίας έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη και στο Βόλο, ενώ η κεντρική εκδήλωση για την επέτειο των 30 χρόνων από την ίδρυση της ΠΟΕΣΥ θα γίνει την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στην Αθήνα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ.

   Τέλος, αφιερωμένη στα 30 χρόνια της ΠΟΕΣΥ θα κυκλοφορήσει στις 11 Οκτωβρίου, επετειακή σειρά γραμματοσήμων και θα εκδοθεί και επετειακό λεύκωμα.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις