ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μητροπολίτης Πατρών: Επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Μπουζάου της Ρουμανίας

Κοινοποίηση
Tweet

Δείτε ΦΩΤΟ

Κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως, του Ελληνομαθούς Αρχιεπισκόπου Μπουζάου και Βράσνεα της Ρουμανίας κ. Κυπριανού, μετέβη εκεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ.Χρυσόστομος, προκειμένου να προστή των λαμπρών ιερών Ακολουθιών προς τιμήν του Αγίου Ιερομάρτυρος Θεοδοσίου, Αρχιεπισκόπου Μολβαδίας, πολιούχου της εν λόγω Αρχιεπισκοπής.

Με παράκληση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Μπουζάου, ο Σεβασμιώτατος Πατρών, μετέφερε εκεί προς ευλογίαν και αγιασμόν, κατά την πενθήμερον παραμονήν του, την ιεράν Λειψανοθήκην με τα αποτμήματα των Λειψάνων των δακτύλων του Αποστόλου Ανδρέου, τα οποία φυλάσσονται στον Τάφον του Πρωτοκλήτου, στον Παλαιόν, εν Πάτραις, Ναόν του.

Η υποδοχή των ιερών σεβασμάτων, ήτο πάνδημος, λαμπρά και συγκινητική, όπως και όλες οι Λατρευτικές Συνάξεις, προς τιμήν και του Αποστόλου Ανδρέου και του ιερομάρτυρος Θεοδοσίου Μολδαβίας, τόσο στον Καθεδρικό Ναό της Αναλήψεως του Σωτήρος της πόλεως Μπουζάου, όσο και στην Ιερά Μονή Brazi, όπου εκορυφώθησαν οι εορτασμοί με την συμμετοχή πλήθους Ιερέων και Μοναχών, των τοπικών Αρχών και χιλιάδων πιστών, οι οποίοι από τα χαράματα είχαν κατακλύσει το Μοναστήρι και την γύρω περιοχή, προκειμένου να προσκυνήσουν τον Απόστολον Ανδρέα και τον Άγιον ιερομάρτυρα Θεοδόσιον Μολδαβίας.

Σε όλες τις ιερές Ακολουθίες, εκήρυξε τον θείο λόγον ο Σεβασμιώματος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ενώ Ελληνομαθής νέος, θεολόγος, Ρουμάνος, μετέφραζε στην Ρουμανική γλώσσα.

Επίσης λόγους από καρδίας, πνευματικούς, ως έκφρασιν πηγαίας αγάπης και ευχαριστίες απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Μπουζάου κ. Κυπριανός, ο οποίος ετόνισε ιδιαιτέρως την ευλάβεια του Ορθοδόξου Ρουμανικού Λαού προς τον Άγιον Απόστολον Ανδρέαν.

Κατά τας ημέρας της ιεράς Αποδημίας στη Ρουμανία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος μετά της συνοδείας του, επεσκέφθησαν ιερά Προσκυνήματα και προσεκύνησαν σε Ιερές Μονές και Ναούς της Επαρχίας Μπουζάου και Βράσνεα και έτυχε συγκινητικής υποδοχής από τις Μοναστικές Αδελφότητες, προς τις οποίες ο Σεβασμιώτατος, τη παρακλήσει του οικείου Ιεράρχου, απηύθυνε λόγους, πνευματικής οικοδομής.

Η προσκυνηματική επίσκεψη εκ των προαναφερθέντων ιερών Προσκυνημάτων, περιελάμβανε, επίσκεψη στην Berca, στον Ναό του Αγίου Σάββα Μπουζάου (Καθεδρικόύ Ναού των Παιδιών), στο Μουσείο, στο Εκκλησιαστικό Λύκειο, στους χώρους των Διοικητικών Υπηρεσιών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Μπουζάου, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, Καθεδρικό της πόλεως Focsani, στις Αρχιερατικές Επιτροπείες των πόλεων στην Ιερά Μονή Tsotusanu, στο Μαυσωλείο των Ηρώων Matasesti (του Α’ παγκοσμίου πολέμου), στη Σκήτη Saseni, στη Μονή Bradu, στη Μονή Ciolanu και στη Μονή Ratest και σε άλλους ιερούς χώρους της Επαρχίας Μπουζάου και Βράσνεα.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις