ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θλίψη στην Αχαΐα- Έχασε τη μάχη στα 67 του ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος- H απίστευτη περιπέτεια της υγείας του

Κοινοποίηση
Tweet

Η περιπέτεια της υγείας του κράτησε λίγες μόνο ημέρες από τη διάγνωση

Έχασε την γενναία μάχη που έδωσε για τη ζωή του ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή πριν από λίγο σκορπίζοντας απέραντη θλίψη στην κοινωνία της Αχαϊας.

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος έδινε μάχη  στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας από τα ξημερώματα της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου οπότε και εισήχθη εσπευσμένα με βαρύτατο εγκεφαλικό επεισόδιο. Οι γιατροί έκριναν εξ αρχής την κατάσταση της υγείας του μη αναστρέψιμη.
Η περιπέτεια της υγείας του κράτησε λίγες μόνο ημέρες από τη διάγνωση. Η εξέλιξη ήταν ραγδαία και δεν άφηνε περιθώρια ελπίδας. Όταν εισήχθη στο νοσοκομείο, διαγνώστηκε ως κλινικά νεκρός.

Λίγες ημέρες πριν διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο στο γραφείο του στον Δήμο, κάτι που αποδόθηκε στην πίεση της δουλειάς.

Το προηγούμενο διάστημα αισθανόταν μεγάλη κόπωση και ένα μούδιασμα στο πόδι. Υποβλήθηκε σε σειρά αιματολογικών και διαγνωστικών απεικονιστικών εξετάσεων. Τα αποτελέσματα βγήκαν στις 18 Σεπτεμβρίου. Μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 11 Σεπτεμβρίου, είχε γιορτάσει τα 67α γενέθλιά του.

Η πρόγνωση για τηνεξέλιξη ήταν απογοητευτική. Στην Ελλάδα οι γιατροί δεν αναλάμβαναν να τον χειρουργήσουν. Βρέθηκε χειρούργος να τον αναλάβει στο Αννόβερο της Γερμανίας και προγραμματίστηκε η εισαγωγή του σε ειδικό ιατρικό κέντρο για να εγχειριστεί στις 7 Οκτωβρίου. Λίγο πριν αναχωρήσει για το Αννόβερο, ο όγκος αιμορράγησε και γράφτηκε το τέλος.

Στο πλευρό του, μέχρι την τελευταία στιγμή βρίσκονταν διαρκώς, η σύζυγός του Σοφία και τα δύο παιδιά του: ο Κώστας και η Ζωή.

Το thebest.gr με το οποίο ο Δήμαρχος διατηρούσε στενές φιλικές σχέσεις (υπήρξε στενός προσωπικός φίλος του Νάσου Νασόπουλου), εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του.

Η ανακοίνωση του Δήμου 

Ανακοίνωση Δήμου Αιγιαλείας για τον αδόκητο θάνατο του Δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου

Με οδύνη, θλίψη και συντριβή, αποχαιρετούμε τον Άνθρωπο, τον φίλο, τον συνεργάτη, τον Δήμαρχο μας Δημήτρη Καλογερόπουλο ο οποίος έχασε τη μάχη για τη ζωή σήμερα την 11η Οκτωβρίου 2024, μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

Αποχαιρετούμε τον πρώτο δημότη της πόλης μας.

Τον άνθρωπο που οραματίστηκε, που αγωνίστηκε, που υπηρέτησε με ήθος και αξιοπρέπεια τον τόπο μας. Τον άνθρωπο που πριν από έναν χρόνο ακριβώς πανηγύρισε την πρώτη φορά που εκλέχθηκε Δήμαρχος στην Αιγιάλεια, για δεύτερη συνεχή θητεία.

Αποχαιρετούμε τον δικό μας Δημήτρη Καλογερόπουλο. 

Ποιός ήταν ο Δημήτρης Καλογερόπουλος

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος ήταν απόφοιτος του Τμήματος Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών,

 Στη διάρκεια της μακράς θητείας του στην τοπική αυτοδιοίκηση και στα κοινά γενικότερα είχε διατελέσει:

Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης Δυτικής Ελλάδος
Γενικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας των Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος
Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Τοπικής Ένωσης Δήμων, Νομού Αχαΐας
Μέλος της Επιτροπής θεσμών και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος
Δήμαρχος Συμπολιτείας. Ο μοναδικός Καποδιστριακός Δήμαρχος στο Δήμο Συμπολιτείας. Την τρίτη τετραετία εκλέχθηκε από την πρώτη Κυριακή πετυχαίνοντας ποσοστό 72% σε επιβράβευση του έργου του
Πρόεδρος της Επιτροπής ΕΣΠΑ ΚΕΔΕ Ελλάδος
Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής Ε.Δ.Ε.Υ.Α.Α Ελλάδος
Πρόεδρος Δημοτικών Επιτροπών και Διαγωνισμών του Δήμου Αιγιαλείας
Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας
Γενικός Γραμματέας του Δικτύου Πόλεων “ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ”
Μέλος της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν.3463/06
Μέλος του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδος
Μέλος του Δ.Σ “ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.”
Μέλος της Επιτροπής “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ”

Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας, ήταν ο μοναδικός Δήμαρχος στο Αίγιο που εξελέγη για δύο συνεχόμενες θητείες 2019-2023 & 2024-2028

Πέρα από το ιστορικό του αυτό ρεκόρ, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος ήταν ένας μεγάλος ρέκορντμαν της αυτοδιοίκησης στην περιοχή καθώς πέραν των δύο θητειών του στον Δήμο Αιγιαλείας, είχε διατελέσει και επί 3 τριετίες Δήμαρχος Συμπολιτείας, όντας ο μόνος Δήμαρχος επί Καποδιστριακών Δήμων στην περιοχή.

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις