ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Λίβανος: «Πόλη φάντασμα» η Βηρυτός- Στους δρόμους κοιμούνται οι οικογένειες

Κοινοποίηση
Tweet

Μόνιμο σκηνικό πολέμου

Ο Λίβανος είναι μια χώρα που έχει συγκλονιστεί από τον πόλεμο. Φέρει ακόμη τα σημάδια του 15ετούς εμφυλίου πολέμου μεταξύ του 1975 και 1990 αλλά και αυτού της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ το 2006.

Αλλά για ορισμένους, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνήτη της Βηρυτού, η πρόσφατη κλιμάκωση είναι η χειρότερη.


Τις τελευταίες 10 ημέρες, η χώρα έχει υποστεί πολλές επιθέσεις: από εκρήξεις βομβητών και γουόκι-τόκι, ένα κύμα δολοφονιών στρατιωτικών διοικητών της Χεζμπολάχ, καταστροφικές αεροπορικές επιδρομές - εκ των οποίων η μια σκότωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα την Παρασκευή.

 «Αυτή είναι η χειρότερη στιγμή που πέρασε η χώρα», αναφέρει ο κυβερνήτης της Βηρυτού Marwan Abboud -ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τη Χεζμπολάχ- στο BBC.

 Μια ανάσα πριν την ευρεία σύγκρουση στη Μέση Ανατολή; Ποια είναι τα επόμενα βήματα της Χεζμπολάχ, του Ιράν και του Ισραήλ
 

«Νιώθω θλίψη. Είμαι σοκαρισμένος από τον μεγάλο αριθμό των απωλειών μεταξύ των αμάχων. Είμαι επίσης σοκαρισμένος από τη σιωπή της διεθνούς κοινότητας - λες και αυτό που συμβαίνει εδώ δεν σημαίνει τίποτα», λέει.

Στην ερώτηση ποιο πιστεύει ότι είναι το σχέδιο του Ισραήλ, ο κυβερνήτης απάντησε: «Δεν ξέρω, αλλά το Ισραήλ θέλει συνεχίζει να σκοτώνει. Είθε ο Θεός να προστατεύσει αυτή τη χώρα. Είναι η πιο θλιβερή μέρα της ζωής μου», λέει με βαριά φωνή.

Στην πλατεία Μαρτύρων της Βηρυτού, μια μεγάλη οικογένεια καθόταν στο τσιμέντο, κάτω από τον ήλιο.

Όπως περιγράφει το βρετανικό δίκτυο, η Madina Mustafa Ali είχε στην αγκαλιά της το 7 μηνών μωρό της, τον Amir.

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις