ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξυλόκαστρο: Αγώνας να περιοριστεί το μέτωπο - Δύο τραυματίες πυροσβέστες - Σπεύδουν δυνάμεις της πυροσβεστικής από Αίγιο και Πάτρα

Κοινοποίηση
Tweet

Σπεύδουν δυνάμεις της πυροσβεστικής από Αίγιο και Πάτρα

Μάχη με τη φωτιά συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Η φονική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή (29/9) και δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους έχει συνεχείς αναζωπυρώσεις ενώ αυτή τη στιγμή οι πυροσβέστες επιχειρούν στον οικισμό Χελυδόρεο, όπου λίγο μετά τις 18:00 υπήρξε ακόμη μία αναζωπύρωση.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δυο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ο μέχρι στιγμής απολογισμός.

Ο δυνατός άνεμος που πνέει στην περιοχή δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών καθώς και το γεγονός ότι η περιοχή είναι δύσβατη και αδυνατούν να προσεγγίσουν οι επίγειες δυνάμεις.

«Καλύτερη η κατάσταση της πυρκαγιάς αλλά δεν εφησυχάζουμε»

Για μια καλύτερη εικόνα της πυρκαγιάς έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης μιλώντας στο OPEN. «Καταβάλλονται προσπάθειες για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση ειδικά μετά τις αναζωπυρώσεις οι οποίες έχουν αντιμετωπιστεί. Η πυρκαγιά δημιούργησε τον δικό της καιρό και κινήθηκε απειλητικά σε δύσβατα και δυσπρόσιτα σημεία. Η μείωση των ανέμων δεν μας εφησυχάζει και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν ισχυρές καθώς έχουμε ενεργές εστίες. Από αέρος επιχειρούν 24 εναέρια μέση, 12 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα τα δυο για συντονισμό» ανέφερε.

 Ο ίδιος τόνισε ότι η φωτιά «δεν έχει περάσει στην Αχαΐα και παραμένει στην περιοχή της Κορινθίας». Όπως είπε  «Είχαμε δυο τραυματισμούς πυροσβεστών. Ο ένας ελαφριά με αναπνευστικά και ο άλλος με τραυματισμό στο μάτι».

Πλέον η πυροσβεστική προσπαθεί να περιορίσει την φωτιά και να μην περάσει στην Αχαΐα, με επιπλέον δυνάμεις να βρίσκονται στο σημείο.

 Συνολικά 5 οχήματα του Πυροσβεστικού Σταθμού Ακράτας, 3 οχήματα από Πάτρα, πεζοπόρο τμήμα από την ΕΜΑΚ της ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, Δασοκομάντο επιχειρούν στην περιοχή.

Ήχησε ξανά 112 – Εκκενώνονται άλλες 4 περιοχές

Νωρίτερα, νέο μήνυμα εστάλη από το 112 για την φονική φωτιά στο Ξυλόκαστρο.

 Το μήνυμα του 112 ενημερώνει τους κατοίκους των περιοχών Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη και Άνω Καλλιθέα να απομακρυνθούν προς Σοφιανά – Ρέθι

 «Ενεργοποίηση.Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη, Άνω Καλλιθέα απομακρυνθείτε προς Σοφιανά – Ρέθι», αναφέρεται στο μήνυμα του 112.

ΠΗΓΗ ethnos.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις