ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων μάς υπενθυμίζει ότι η τρίτη ηλικία είναι ένα σημαντικό στάδιο της ζωής

Κοινοποίηση
Tweet

Αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας για την 1η Οκτωβρίου που έχει καθιερωθεί να τιμάται ως Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Η 1η Οκτωβρίου καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ως Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων. Αυτή η μέρα αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για να αναγνωρίσουμε την συνεισφορά των ηλικιωμένων στην κοινωνία, να ευαισθητοποιηθούμε πάνω στα ζητήματα που τους αφορούν και να προωθήσουμε την αξιοπρεπή, υγιή και ευδόκιμη γήρανση, αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Εταιρείας Γηριατρικής & Γεροντολογίας.

Η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας εδρεύει στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Αθηνών αρ. 9, Τ.Κ. 264 41, τηλ: & Fax: 2610 439090.

Γιατί είναι σημαντική η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων;

•              Αναγνωρίζουμε και τιμούμε την εμπειρία, την σοφία και τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει οι ηλικιωμένοι κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

•              Ευαισθητοποιούμαστε και  συνειδητοποιούμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι, όπως η απομόνωση, οι ασθένειες και η οικονομική ανασφάλεια.

•              Προωθούμε την αλλαγή νοοτροπίας με στόχο να αλλάξουμε την κοινωνική αντίληψη για τους ηλικιωμένους, να τους δούμε ως ενεργά μέλη της κοινωνίας και όχι απλά ως άτομα που χρειάζονται φροντίδα.

•              Προωθούμε βελτιώσεις, ενθαρρύνοντας τις κυβερνήσεις και τους φορείς να υιοθετήσουν πολιτικές που υποστηρίζουν την υγιή γήρανση και την ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων.

Τι μπορούμε να κάνουμε;

Η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής και Γεροντολογίας με την πολυετή και πολυσχιδή δραστηριότητά της κατά τα 25 χρόνια της λειτουργίας της συμβάλλει:

•              Στην ενημέρωση για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των ηλικιωμένων.

•              Στον εθελοντισμό, με δράσεις που υποστηρίζουν τους ηλικιωμένους στην κοινότητά τους.

•              Στη στήριξη των ηλικιωμένων, προσφέροντας συντροφιά και υποστήριξη.

•              Στην αλλαγή στάσης της κοινωνίας, προωθώντας μια θετική εικόνα για την τρίτη ηλικία.

•              Στην συμμετοχή σε δράσεις, με διοργάνωση εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων.

Ας γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα και τα θέματα που απασχολούν τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας είναι πολλά και ποικίλα, με κυριότερα τα ακόλουθα: 

•              Την υγεία, γιατί η διατήρησή της είναι πρωταρχικής σημασίας για τους ηλικιωμένους.

•              Την απομόνωση, γιατί πολλοί ηλικιωμένοι αισθάνονται μοναξιά και απομάκρυνση από την κοινωνία.

•              Την οικονομική ανασφάλεια, καθώς η έλλειψη οικονομικής ανεξαρτησίας αποτελεί σημαντικό ζήτημα για πολλά άτομα τρίτης ηλικίας.

•              Την ελλιπή πρόσβαση σε απαραίτητη και κατάλληλη ιατρική  φροντίδα, έλλειψη η οποία επηρεάζει τη ζωή τους σε μεγάλο βαθμό, λόγω των προβλημάτων υγείας που αυξάνονται με το πέρασμα του χρόνου. 

Συμπερασματικά, η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων μάς υπενθυμίζει ότι η τρίτη ηλικία είναι ένα σημαντικό στάδιο της ζωής. Όλοι μας θα φτάσουμε εκεί κάποια στιγμή και είναι καθήκον μας να δημιουργήσουμε μια κοινωνία όπου όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως ηλικίας, μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια και ευτυχία.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις