ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ξεκίνησε το γκρέμισμα της προβλήτας μπροστά από το Porto Rio- Ικανοποίηση των κατοίκων -ΦΩΤΟ

Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
konstantina_andriopoulou@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

«Είναι μια ωραία ημέρα για το Ρίο» λέει στο thebest.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Ρίου, Νίκος Κορωναίος

Μια προσπάθεια χρόνων για να γκρεμιστεί η προβλήτα, κάτω από το ξενοδοχείο Porto Rio, στο Ρίο, που ήταν  επικίνδυνη λόγω των εξαρθρωμένων όγκων μπετόν που βρίσκονται στη θάλασσα, ξεκίνησε από σήμερα να γίνεται πράξη.

Το γκρέμισμα ξεκίνησε παρουσία της υπολιμενάρχη Ρίου κ. Σωτηροπούλου, του μηχανικού της Αποκεντρωμένης Αλέξανδρου Βασιλόπουλου  και του προέδρου της κοινότητας Ρίου και του εκπολιτιστικού συλλόγου Ρίου Νίκου Κορωναίου.

Την ικανοποίησή του, για το γκρέμισμα της προβλήτας, εκφράζει στο thebest.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Ρίου, Νίκος Κορωναίος: «Είναι μια ωραία ημέρα για το Ρίο» τονίζει και προσθέτει: «Μετά από τους δικαστικούς αγώνες μιας δεκαετίας και συνεχών προσπαθειών του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ρίου και με την συμπαράσταση του υφυπουργού Πολιτισμού Ιάσωνα Φωτήλα, σήμερα, ξεκίνησε το γκρέμισμα της προβλήτας με απόφαση του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδος Δημήτρη Κατσαρού, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμότατα».

«Με βάση την άδεια που είχε δοθεί όταν φτιάχτηκε η προβλήτα, υπήρχαν από κάτω τρεις καμάρες οι οποίες θα έπρεπε να καθαρίζονταν. Δεν καθαρίστηκαν ποτέ και παρέμειναν μπαζωμένες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να περάσουν τα φερτά υλικά από τον ποταμό Χάραδρο. Ουσιαστικά η προβλήτα ήταν ένα εμπόδιο που δεν άφηνε τα φερτά- αδρανή υλικά που έρχονταν από το ποταμό να περάσουν» σημείωναν οι κάτοικοι και ζητούσαν το γκρέμισμά της.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις