ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωτιά στo Ξυλόκαστρο: Έκλεισε η Πατρών- Κορίνθου και στα 2 ρεύματα

Κοινοποίηση
Tweet

Το πύρινο μέτωπο έφτασε στον παραλιακό οικισμό Λυγιά λίγα μέτρα από την εθνική οδό

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε χθες το πρωί σε δασική έκταση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

Παράλληλα, το βράδυ της Δευτέρας (30/9) έκλεισε για προληπτικούς λόγους λόγω της φωτιάς, η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών, από το ύψος της Λυκοποριάς ως το Δερβένι. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών από τον κόμβο της Λυκοποριάς, στο 132ο χιλιόμετρο, μέχρι τον κόμβο του Δερβενίου, στο 140ο χιλιόμετρο.

Τραγική η κατάσταση, λέει ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

«Η κατάσταση, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε την Κυριακή στην περιοχή Ροζενά, παραμένει τραγική για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα» ανέφερε νωρίτερα μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, Βλάσης Τσιώτος.

Όπως πρόσθεσε «υπάρχουν πολλές ενεργές εστίες, ενώ ήδη έχει καεί μεγάλο μέρος του ορεινού όγκου της περιοχής». Μάλιστα, όπως περιγράφει ο Βλάσης Τσιώτος, «έχουν δοθεί μάχες με τις φλόγες κυριολεκτικά μέσα στα χωριά, όπου συνυπήρχαν, φωτιά, πυροσβέστες και κάτοικοι. Η αποψινή βραδιά είναι κρίσιμη, ώστε να μην περάσει η φωτιά στο τελευταίο κομμάτι που δεν έχει φθάσει, δηλαδή στις περιοχές Καρυά και Τρίκαλα».

Όσον αφορά τις μέχρι τώρα ζημιές που έχει προκαλέσει η φωτιά, ο Βλάσης Τσιώτος λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «υπάρχει ολοσχερής καταστροφή σε καλλιέργειες», ενώ όπως συμπλήρωσε, «είναι λίγα σχετικά τα σπίτια που έχουν καεί».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις