ΣΙΝΕΜΑ

/

Από την Πέμπτη 3-10 και στην Πάτρα η Ισπανική παιδική ταινία "Μικροί ήρωες σε δράση"

Μαρτάτος Tάκης
Κοινοποίηση
Tweet

Το φιλμ παραγωγής 2024 με φόντο την Άγρια Δύση της Αμερικής, θα προβληθεί και μεταγλωττισμένο στα ελληνικά

Η παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Μικροί ήρωες σε δράση – Buffalo Kids» ξεκινά να προβάλλεται από την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024 στις Ελληνικές αίθουσες, και στην Πάτρα στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε, σε διανομή της Τhe Film Group.

Λίγα λόγια για την ταινία

Η Μαίρη και ο Τομ, είναι δύο αχώριστα ορφανά αδέρφια από την Ιρλανδία, που φτάνουν στην Νέα Υόρκη και ξεκινούν ένα περιπετειώδες ταξίδι με τρένο διασχίζοντας την Άγρια Δύση, όπου θα γνωρίσουν έναν ξεχωριστό καινούριο φίλο, που θα τους αλλάξει την ζωή για πάντα.

Με συμμάχους την περιέργειά, την ομαδική δουλειά και την φιλία, θα έρθουν αντιμέτωποι με τρομερούς αντιπάλους, θα συναντήσουν απρόσμενους φίλους, απροσδόκητους ήρωες και θα μπλέξουν σε απίστευτες περιπέτειες στην αναζήτησή τους για ένα νέο σπίτι.

Oι «Μικροί ήρωες σε δράση – Buffalo Kids» μας έρχονται από τους σκηνοθέτες της παιδικής ταινίας “Μούμιες” και τους σεναριογράφους της παιδικής ταινίας “Tad, Ο Χαμένος Εξερευνητής”, φιλμ που έχουν προβληθεί και στην Πάτρα και τα έχει χαρεί το εδώ παιδικό κοινό.

Σημείωμα του σκηνοθέτη

Όταν γεννήθηκε ο γιος μου ο Νίκολας, είχα την βεβαιότητα πως η ζωή μου θα άλλαζε για πάντα και τελικά, όντως άλλαξε. Η καθημερινή ρουτίνα της οικογένειάς μου, αλλά και η δική μου, πήρε μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Ξαφνικά, έπρεπε να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα ενός παιδιού με σοβαρή κινητική παράλυση, που δεν θα μιλούσε ποτέ, που μετά βίας έκανε κάποια κίνηση και θα είχε εύθραυστη υγεία.

Αυτή η κατάσταση όμως δεν εμπόδισε την αδερφή του από την εφεύρεση αμέτρητων τρόπων για να παίζει μαζί του, να τον ενσωματώνει στα παιχνίδια της. Από το βάψιμο του προσώπου του και το ντύσιμο μέχρι το τράβηγμα των χεριών του με σχοινί, ώστε να γυμνάζεται. Ήταν πάντοτε το μεγαλύτερό του στήριγμα. Και εκείνος, μάς μιλούσε με το βλέμμα του.

Βιώνοντας αυτή την εμπειρία από πρώτο χέρι, παρακολουθώντας το παιδί μου να παίζει, εμπνεύστηκα την ταινία Strings, την ιστορία ενός κοριτσιού που προσεγγίζει ένα παιδί με κινητική παράλυση χωρίς ίχνος προκατάληψης. Κάτι που έμοιαζε ελάχιστα με μια σπουδαία ιστορία, έγινε μια επιτυχημένη ιστορία και μια μικρού μήκους ταινία που μπήκε στο Βιβλίο Guinness ως η πιο πολυβραβευμένη.

Αυτό με έκανε να σκεφτώ πως τέτοιου είδους ιστορίες μπορούν και πρέπει να ειπωθούν. Συμπεριληπτικές ιστορίες  που ξεπερνούν τις προκαταλήψεις, και οι οποίες μας κάνουν να συλλογιζόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι, δίχως να εγκαταλείπουν τη δράση. Σκοπός μας είναι όλες αυτές οι προθέσεις να αποκρυσταλλωθούν στην ταινία "Μικροί Ήρωες σε Δράση".

Τοποθετήσαμε την ιστορία μας στα χρόνια της Άγριας Δύσης, μια περίοδο με πολλές προκαταλήψεις, αλλά και μίξη διαφορετικών πολιτισμών. Μια περίοδο που η φύση ήταν ένας ξεχωριστός χαρακτήρας, η πρωταγωνίστρια της εποχής.

Αλλά το να βρεις μια ιστορία να πεις είναι εξίσου σημαντικό με την εύρεση των ατόμων που θα σε συνοδεύσουν σε αυτή την προσπάθεια. Είμαι τυχερός να δουλεύω μαζί με εξαιρετικούς επαγγελματίες. Τους ίδιους με τους οποίους συνεργάζομαι εδώ και είκοσι χρόνια και με συντροφεύουν στις χαρές και στις λύπες. Που στάθηκαν στο πλευρό μου όταν γεννήθηκε ο γιος μου. Και που με στήριξαν όταν εκείνος έφυγε από τη ζωή, πριν τρία χρόνια.

Ανάμεσά τους βρίσκεται ο συν-σκηνοθέτης Χουάν Γκαρθία Γαλότσα, από τον οποίον προσπαθώ να μαθαίνω κάθε μέρα που περνάει. - Πέδρο Σολίς

Η ταινία που είναι Ισπανικής παραγωγής 2024 & με διάρκεια 93 λεπτά, είναι εμπνευσμένη από το μικρού μήκους φίλμ Strings.

Η πρωτότυπη ταινία, αν και βαθύτατα συναισθηματική, ήταν τοποθετημένη σε ένα ορφανοτροφείο. Η δημιουργική ομάδα ήθελε να πλαισιώσει την πολύ δυνατή ιστορία αποδοχής με περισσότερο δράση, οπότε το σκηνικό έπρεπε να αλλάξει.

Στο τραπέζι έπεσαν πολλές ιδέες. Κι αν η ιστορία διαδραματιζόταν στο μακρινό μέλλον, αποτελώντας μια διαγαλαξιακή περιπέτεια; Ή μήπως να λάμβανε χώρα στην Αυστραλία; Η λύση βρέθηκε όταν ένας συνεργάτης έφερε ένα φωτογραφικό λεύκωμα με θέμα το ταξίδι χιλιάδων ορφανών παιδιών από την Νέα Υόρκη στη Δύση σε αναζήτηση νέων οικογενειών και ενός σπιτιού που θα τους πρόσφερε μια ζεστή αγκαλιά.

Το σκηνικό της Άγριας Δύσης ήταν γνώριμο στους δημιουργούς της ομάδας, οι οποίοι μεγάλωσαν με κλασικά Γουέστερν, αλλά πλέον μοιάζει ξεπερασμένο∙ μερικές από τις πιο πρόσφατες και σημαντικές στιγμές του είδους (Χορεύοντας με τους Λύκους, Οι Ασυγχώρητοι, Το Tελευταίο Tρένο για τη Γιούμα) απέχουν ήδη αρκετά από το παρόν. Γι’ αυτό, πάρθηκε η απόφαση ο κόσμος της ταινίας να εμπλουτιστεί με στοιχεία του φανταστικού και έντονα χρώματα που να παραπέμπουν περισσότερο στον κόσμο του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, και η ιστορία να επικεντρώνεται στο κυνήγι ενός θησαυρού. Αυτή τη φορά όμως, ο θησαυρός δεν θα αφορούσε χρυσά νομίσματα και αμύθητα πλούτη, αλλά το να είσαι μέλος μιας οικογένειας, να αισθάνεσαι μέλος μιας ομάδας ανθρώπων, ακόμα και αν είσαι διαφορετικός.

Σκηνοθεσία:  Χουάν Χεσούς Γκαρθία Γαλότσα, Πέδρο Σολίς Γκαρθία.

Στην μεταγλωττισμένη στα ελληνικά κόπια, ακούγονται οι ηθοποιοί:  Μαρία Κάνθερ, Άρης Κυπριανού, Βίκη Γεωργιάδου, Σαββίνα Γεωργίου, Πέτρος Κονόμου, Μιχάλης Καζάκας, Μαριλένη Σταύρου, Γιάννης Καραούλης, Ανδρέας Αραούζος.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture