ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δήμος Δυτικής Αχαΐας: Κατέθεσε αίτημα χρηματοδότησης για τη λειψυδρία

Κοινοποίηση
Tweet

Στο Υπουργείο Εσωτερικών - Το αίτημα αφορά χρηματοδότηση ύψους 150.000 ευρώ

Όπως ανακοινώθηκε, υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης ύψους 150.000 ευρώ προς το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας και την αποτροπή των επιπτώσεών της κατέθεσε ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας.

Η πρόταση, η οποία υποβλήθηκε από τη ΔΕΥΑ Δυμαίων, διεκδικεί τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων αντλιοστασίων - αρδευτικών γεωτρήσεων.

«Η αντιμετώπιση της λειψυδρίας και η αποτροπή των επιπτώσεών της, είναι μια από τις προτεραιότητες του Δήμου μας. Τα αποθέματα νερού δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες μας. Η Δυτική Αχαΐα αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα κι αυτό γιγαντώνεται την καλοκαιρινή περίοδο με την αύξηση της τουριστικής κίνησης. Καθημερινά δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε κάθε Δημοτική Ενότητα. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Χρειαζόμαστε οικονομική ενίσχυση για να βελτιώσουμε τις υφιστάμενες υποδομές, οι οποίες πρέπει να συντηρηθούν για την εύρυθμη λειτουργία τους», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Δυμαίων Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, αναφέροντας ότι η κατάσταση που παρέλαβε αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του ήταν απογοητευτική καθώς θα έπρεπε να είχαν προηγηθεί βελτιωτικές κινήσεις.

Να αναφερθεί, τέλος, ότι η πρόταση έγινε στο πλαίσιο της πρόσκλησης για το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου, με τίτλο «Εκτέλεση εργασιών από τους ΟΤΑ της χώρας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας ΙΙ».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις