ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τι λέει ο Δήμος στο thebest για την λίμνη στην πλαζ- Πότε και πώς θα διορθωθεί το πρόβλημα

Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
konstantina_andriopoulou@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Η θάλασσα «μπήκε» στην παραλία και εξαφάνισε ένα μεγάλο κομμάτι της

Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, στην Πλαζ, όταν η θάλασσα «μπήκε» στην παραλία και εξαφάνισε ένα μεγάλο κομμάτι της.

Οι λουόμενοι «δείχνουν» ως υπεύθυνο για την κατάσταση που δημιουργήθηκε τον Δήμο Πατρέων, λόγω της αμμοληψίας που έκανε στο συγκεκριμένο σημείο για να «στρώσει» το δίπλα κομμάτι της παραλίας, μπροστά από το παλιό κολυμβητήριο.

Μιλώντας, στο thebest.gr o υπεύθυνος του Δήμου Πατρέων για της παραλίες και τις διαβρώσεις, Δημήτρης Δημησιάνος, ανέφερε ότι πράγματι προχώρησαν σε αμμοληψία στο συγκεκριμένο σημείο: «Πολλές φορές φέρνει πολύ χαλίκι από το ποτάμι στις Δάφνες, με αποτέλεσμα αυτό να βγαίνει με το κύμα και να δημιουργεί ένα βουναλάκι, με τον λουόμενο να μην μπορεί να κάνει το μπάνιο του. Έτσι κάθε χρόνο, μπαίνουμε με τα γκρέιντερ και ισιώνουμε το κομμάτι αυτό για να μην δυσκολεύεται ο κόσμος με έναν λόφο περίπου ένα μέτρο. Μερικές φορές βγαίνει τόσο πολύ χαλίκι που το παίρνουμε και στρώνουμε την δίπλα παραλία μπροστά από το κολυμβητήριο. Αυτό, κάθε χρόνο γινόταν με χαλίκι που παίρναμε από το ποτάμι στις Δάφνες. Πήγαιναν εκεί τα φορτηγά και με την άδεια της Περιφέρειας, παίρναμε το χαλίκι και το στρώναμε στην παραλία κάτω από το κολυμβητήριο, για να μην φαίνονται οι πέτρες και οι ογκόλιθοι και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί  η παραλία. Πέρυσι, κάναμε πράγματι εκεί μια παρέμβαση, να αφαιρέσουμε πολύ χαλίκι. Πάντα όταν  έχει νότιο άνεμο, πάνω από 5-6 μποφόρ, βγαίνει το κύμα στην ακτή.  αλλά είχε το χαλίκι και την ξαναμάζευε μέσα», παραδέχεται ο κ. Δημησιάνος.   

Ποια παρέμβαση θα γίνει τώρα για να μην υπάρξει ανάλογο φαινόμενο; «θα πάμε και θα κάνουμε μια στρώση χαλικιού και θα το διορθώσουμε, αυτό που έγινε τώρα και δημιουργήθηκε μια λίμνη στην ακτή. Θα το στρώσουμε ώστε να μην υπάρχει πλέον αυτό το κενό, που δημιουργεί το πρόβλημα. Αυτό θα ξεκινήσει αμέσως, με το που δεν θα υπάρχουν πια λουόμενοι».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις