ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνάντηση του Aντιπεριφερειάρχη Φωκίωνα Ζαΐμη με τον Πρέσβη της Αρμενίας

Κοινοποίηση
Tweet

Τι συζητήθηκε

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Πρόεδρος της Επιτροπής Βαλκανίων & Ευξείνου Πόντου της CPMR, Φωκίων Ζαΐμης, συναντήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα με τον Πρέσβη της Αρμενίας, Tigran MKRTCHYAN.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, "ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Πρέσβη για το έργο, τις δραστηριότητες και το πρόγραμμα της CPMR, το έργο της Επιτροπής Βαλκανίων & Ευξείνου Πόντου, τη διάθεση διεύρυνσης της CPMR με περισσότερες Περιφέρειες από τα Βαλκάνια & τον Εύξεινο Πόντο και τη σημασία ενεργής συμμετοχής τους στις ευρωπαϊκές εξελίξεις σε θέματα πολιτικής και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Όπως επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης, Φωκίων Ζαΐμης: «Η Αρμενία είναι μια χώρα με αρκετές κοινές ιστορικές διαδρομές κι αγώνες με την Ελλάδα απέναντι στον οθωμανικό ζυγό και την βαρβαρότητα. Με τον Πρέσβη  συζητήσαμε θέματα της CPMR αλλά και συνεργασία σε μία σειρά από τομείς όπως πολιτιστική, τουριστική και εμπορική συνεργασία. Ένα κεφάλαιο που θα επιδιώξουμε να αναπτύξουμε είναι και ο θρησκευτικός τουρισμός διότι και τα δύο ορθόδοξα χριστιανικά κράτη έχουν πλούσια θρησκευτική κληρονομία».

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Ειδικός Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη, Αντώνης Τσόγκας-Χαρβαλάκος".

 

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις