ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανδρέας Παναγιωτόπουλος: «Σε χέρια ιδιωτών και ο προγραμματισμός ραντεβού στις δομές ΠΦΥ της 6ης Υ.ΠΕ.»

Κοινοποίηση
Tweet

Η ανακοίνωση

Ο Βουλευτής Αχαΐας, Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Α’ Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κ. Σπυρίδωνα – Άδωνη Γεωργιάδη με θέμα «Ιδιωτικοποιείται σταδιακά και ο προγραμματισμός επισκέψεων στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην 6η Υ.ΠΕ.».

 Σε σχετική του ανακοίνωση, αναφέρει: "Σε αυτήν υπογραμμίζεται η σταδιακή ιδιωτικοποίηση και της διαδικασίας προγραμματισμού επισκέψεων στις δομές της ΠΦΥ της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, γεγονός που προσθέτει νέα οικονομικά βάρη στους ασθενείς και εν γένει λήπτες υπηρεσιών υγείας.

Είναι ηλίου φαεινότερου ότι για μια ακόμη φορά η κυβερνητική αυτή απόφαση θα πλήξει ιδιαίτερα τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τους συνταξιούχους, τους ηλικιωμένους, τους ανέργους,  τα ΑμΕΑ, τους Ρομά κ.α., καθώς και γενικά τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα.

Για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι, δυστυχώς, συνεχίζεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη-Γεωργιάδη η στρατηγική απαθλίωση και απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας εις βάρος της κοινωνίας και υπέρ των ελίτ και των οικονομικά ισχυρών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι αξιωματικά αντίθετα με την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου αγαθού της υγείας και δεσμεύεται ότι την επόμενη ημέρα θα άρει κάθε μέτρο που κατατείνει άμεσα ή έμμεσα στην εμπορευματοποίησή του".

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις