ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μετά τους 11 οι 8: Νέα ομαδική ερώτηση βουλευτών της ΝΔ

Κοινοποίηση
Tweet

Με ερώτηση σε Γεωργιάδη- Κεραμέως 8 βουλευτές της ΝΔ ζητούν επέκταση απαλλαγής συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη για συνταξιούχους

Νέα ομαδική παρέμβαση από 8 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας - διαφορετική σύνθεση από τους «11» - ενεργοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Βουλή με κατάθεση ερώτησης για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Οι υπογράφοντες βουλευτές καλούν τις ηγεσίες των Υπουργείων Υγείας και Εργασίας να επεκτείνουν την απαλλαγή της φαρμακευτικής δαπάνης για όλους τους δικαιούχους της κατώτερης σύνταξης.

Πρόκειται για την δεύτερη παρέμβαση κοινωνικού χαρακτήρα από στελέχη της γαλάζιας ΚΟ μετά την ερώτηση των “11” για τα κόκκινα δάνεια που κατατέθηκε στο κοινοβούλιο πριν από περίπου 2 εβδομάδες.

Οι οκτώ βουλευτές πάντως που υπογράφουν τη νέα ερώτηση δεν είχαν συνυπογράψει την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια.

Συγκεκριμένα την ερώτηση για τους συνταξιούχους υπογράφουν οι Χαράλαμπος Αθανασίου, Ιωάννης Ανδριανός, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Δημήτριος Καλογερόπουλος, Γιώργος Καρασμάνης, Ιωάννης Πασχαλίδης και Μίλτος Χρυσομάλλης.

 Τι ακριβώς ζητούν οι οκτώ βουλευτές
Το αντικείμενο της ερώτησης δεν αφορά όμως τόσο το υπουργείο Υγείας. Ειδικότερα οι οκτώ βουλευτές θέτουν ένα αίτημα όλων των συλλόγων συνταξιούχων που αφορά στο εξής:

Όταν το 2016 καταργήθηκε το ΕΚΑΣ, η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε πως οι συνταξιούχοι δικαιούχοι που έχαναν τα χρήματα αυτά, θα είχαν ως αντιστάθμισμα μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα μέχρι το 2020. Το 2020 η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να μονιμοποιήσει τη μηδενική συμμετοχή των πρώην δικαιούχων του ΕΚΑΣ στη φαρμακευτική δαπάνη.

Από το 2016 και μετά όμως έχουν βγει στη σύνταξη χιλιάδες ακόμη εργαζόμενοι και οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν όσοι από αυτούς τους νέους συνταξιούχους θα πληρούσαν τα κριτήρια για το ΕΚΑΣ να έχουν επίσης μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα.

Προκειμένου να ικανοποιηθεί αυτό το αίτημα των χαμηλοσυνταξιούχων επομένως θα πρέπει πρώτα το Εργασίας να καθορίσει πόσοι από τους νέους συνταξιούχους πληρούν τα κριτήρια του πάλαι πότε ΕΚΑΣ, εν συνεχεία ο ΕΟΠΥΥ να καθορίσει το ύψος της φαρμακευτικής δαπάνης και εν τελει το υπουργείο Οικονομικών να εγκρίνει το κόστος και η κυβέρνηση να νομοθετήσει.

ΠΗΓΗ news247.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις