ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Νέα επίθεση αδέσποτου στην Πανεπιστημιούπολη- Στο Συμβούλιο Διοίκησης σήμερα ο Δήμαρχος για το θέμα

Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
konstantina_andriopoulou@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι τα αδέσποτα δεν είναι αρμοδιότητα του Πανεπιστημίου, τονίζει ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας

Πάνω από 110 περιστατικά επιθέσεων αδέσποτων σκύλων έχουν καταγραφεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε φοιτητές και σε μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Προχθές, άλλος ένας νεαρός κατέληξε στο νοσοκομείο, με ελαφρά τραύματα,  μετά από επίθεση αδέσποτου που κινείτο στο χώρο του Πανεπιστημίου.

Το θέμα με τις επιθέσεις των αδέσποτων σκύλων, χρονίζει και επανειλημμένως, ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας, έχει απευθυνθεί στον αρμόδιο φορέα δηλαδή τον Δήμο Πατρέων, ενώ επίσης συνεχείς είναι και οι ενημερώσεις που κάνει στον Εισαγγελέα, όπως και οι μηνυτήριες αναφορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης θα βρεθεί σήμερα στο Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου προκειμένου να ενημερώσει για τις κινήσεις που έχει κάνει για το θέμα και να απαντήσει στις ερωτήσεις των μελών του Συμβουλίου.

Μιλώντας, για τις επιθέσεις των αδέσποτων στην Πανεπιστημιούπολη, ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας, τονίζει στο thebest.gr: «Υπάρχουν πάρα πολλά περιστατικά επιθέσεων, είναι ενήμερος τόσο ο Δήμαρχος όσο και Εισαγγελέας. Πήγα πέντε φορές στο δικαστήριο και η υπόθεση αναβλήθηκε. Αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι τα αδέσποτα δεν είναι αρμοδιότητα του Πανεπιστημίου. Η διάταξη του νόμου είναι ρητή, αρμόδιοι για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς είναι Δήμοι και γι’ αυτό το λόγο χρηματοδοτούνται κιόλας».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις