ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ευρυπίδης Στυλιανίδης: «Πέντε άξονες ανάπτυξης για την περιοχή μας»

Κοινοποίηση
Tweet

Τι είπε στο Regional Growh Conference της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

 

«Για να φτάσουμε στον μεγάλο κρίκο που λέγεται χρηματοδότηση από την Ευρώπη πρέπει να δέσουμε τους υπόλοιπους κρίκους της αλυσίδας».

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο βουλευτής του νομού Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και το Regional Growh Conference της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεών του στην ενότητα: «Αναδεικνύοντας τις Δυνατότητες της ΠΑΜΘ: Νέοι Δρόμοι για την Περιφέρεια», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

"Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Κοινοβ. Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, υπό τον συντονισμό του έμπειρου δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Φάνη Παπαθανασίου, ανέφερε τα εξής: «Ελπίζω αυτό το Συνέδριο να γίνει σημείο επανεκκίνησης για την περιοχή. Υπάρχει μια δυσαρμονία ανάμεσα στο μέγεθος των λόγων και των έργων, την οποία καλείται να γεφυρώσει η μάχιμη πολιτική. Χρειάζεται ένας εθνικός συντονισμός για την υλοποίηση των σχεδίων. Εχουμε καταλήξει σε πέντε βασικούς άξονες επάνω στους οποίους μπορεί να επενδύσει η περιοχή. Ο πρώτος άξονας είναι η μετεξέλιξή μας σε κέντρο συνδυασμένων μεταφορών. Ο δεύτερος άξονας είναι η μετατροπή της περιοχής μας σε διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο μέσα από το Πανεπιστήμιό μας. Ο τρίτος άξονας είναι η περιοχή μας ως ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, με τη ΒΙΠΕ Κομοτηνής. Ο τέταρτος άξονας είναι η Θράκη ως παραγωγικός κάμπος και ως τοπίο τουριστικού προορισμού, καθώς πρόκειται για μια ανοικτή δημοκρατία στην οποία συμβιώνουν πολλές ταυτότητες και δόγματα. Ο πέμπτος άξονας είναι ο ρόλος της Θράκης ως εγγυητής της Ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας. Στην περιοχή μας έχουμε καταφέρει να ομονοούμε στον βασικό στόχο, ξεπερνώντας τις όποιες διαφορές. Χρειάζεται όμως μια οργανωμένη διεκδίκηση για να ακουστούμε στα κέντρα αποφάσεων».

Διοργανωτές του Συνεδρίου είναι το Παρατηρητήριο Περιφερειακών Πολιτικών, οι εφημερίδες «Πελοπόννησος» και «Ο Χρόνος», με τη συνδιοργάνωση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του
Δήμου Κομοτηνής.

Το Συνέδριο είναι διήμερο και στην ιστοσελίδα της
διοργάνωσης https://rgcpamth.gr/ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα και άλλες χρήσιμες πληροφορίες".

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις