SPOTLIGHT

/

Στο πλευρό της Κάμαλα Χάρις και ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ρέντφορντ και ο μπασκετμπολίστας Στεφ Κάρι

Μαρτάτος Tάκης
Κοινοποίηση
Tweet

Ο 88χρονος ηθοποιός και τιμημένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Ρόμπερτ Ρέντφορντ με άρθρο του – παρέμβαση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα USA Today, δήλωσε την αμέριστη στήριξη του στη Χάρις

Ο 88χρονος Αμερικανός σταρ Robert Redford εδώ και χρόνια δεν έχει κρύψει τις πολιτικές του συμπάθειες και πεποιθήσεις επιλέγοντας να είναι με τους Δημοκρατικούς. Κατά καιρούς φρόντιζε να υποστηρίζει και δημοσίως τους υποψηφίους των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ και θυμόμαστε έντονα τα φωτογραφικά του ενταντανέ με τον Ελληνοαμερικανό υποψήφιο Μάικλ Δουκάκη το 1988.

Σε άρθρο του – παρέμβαση που δημοσιεύτηκε στην μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα USA Today, ο αγαπητός Αμερικανός καλλιτέχνης που έχει αφήσει τη σφραγίδα του και με πολιτικού περιεχομένου ταινίες όπως το αριστουργηματικό «Όλοι οι Άνθρωποι του Προέδρου» το 1976 και «Ο Υποψήφιος» το 1972 όπου και είχε υποδυθεί έναν υποψήφιο γερουσιαστή στην πολιτεία της Καλιφόρνια που καταφέρνει να εκλεγεί, δήλωσε την ένθερμη υποστήριξη του στην υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία στις επερχόμενες εκλογές, Κάμαλα Χάρις. «Η Κλιματική αλλαγή απειλεί τον τρόπο ζωής μας και η Harris το γνωρίζει και ξέρει τι πρέπει να κάνει», αναφέρει στο κείμενο γνώμης ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ υπογραμμίζοντας πως η Kamala Harris εφόσον εκλεγεί θα αγωνιστεί και θα παλέψει ενάντια στην κλιματική αλλαγή θεωρώντας την μία πραγματική απειλή για τους Αμερικανούς και όλο τον κόσμο.

«Σε αυτήν την μεγάλη χώρα, τις ΗΠΑ, έχουμε ιστορία και ξέρουμε να αντιμετωπίζουμε τις όποιες απειλές και δεν αποφεύγουμε ούτε αρνιόμαστε ότι υπάρχουν και πάντα αγωνιζόματε πριν είναι πολύ αργά», αναφέρει με νόημα ο Ρέντφορντ που στο κείμενο του δεν παραλείπει να ρίξει τις βολές του στον πρώην Αμερικανό Πρόεδρο και εκ νέου υποψήφιο με τους Ρεπουμπλικάνους, Ντόναλντ Τραμπ θυμίζοντας πως επί προεδρίας του, ο Τραμπ απέσυρε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής από την Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα και έκανε & πάλι στροφή στις χωρίς περιορισμό εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Ο Ρέντφορντ που στα νιάτα πριν γίνει διάσημος καλλιτέχνης, είχε δουλέψει και σε διυλιστήριο πετρελαίου στην Καλιφόρνια, όπως γράφει στο κείμενο του, πιστεύει πως η Kamala Harris στον λόγο της στο συνέδριο των Δημοκρατικών εξέφρασε την ειλικρινή της αγωνία προκειμένου να προστατευτεί μία βασική ελευθερία του ανθρώπου: το δικαίωμα μας “να ζούμε ελεύθερα δίχως την απειλή της μόλυνσης που προκαλεί την κλιματική κρίση”.

«Climate change – η κλιματική αλλαγή είναι για την Harris, κάτι παραπάνω από ένα περιβαλλοντολογικό ζήτημα. Είναι μία απειλή στον πυρήνα του τρόπου ζωής της ανθρωπότητας», είπε ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Η έως τώρα Αντιπρόεδρος του Τζο Μπάιντεν, Kamala Harris που διεκδικεί την Προεδρία των ΗΠΑ έχει θέσει τον αγώνα να διασφαλιστούν οι επαπειλούμενες ελευθερίες στην καρδιά της καμπάνιας της, ανέφερε ακόμα ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

*Στο μεταξύ εκτός του Robert Redford, στον μεγάλο κατάλογο με τους διάσημους Αμερικανούς, οι οποίοι έχουν εκφράσει δημοσίως την στήριξη τους στην υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις, για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, προστέθηκε και το αστέρι του NBA, o Στεφ Κάρι.

«Προφανώς την υποστηρίζω, είναι τιμή, είναι ένας έξυπνος ηγέτης, στον οποίο μπορούμε να εμπιστευτούμε ότι θα ηγηθεί της χώρας μας, θα μας φέρει ελπίδα, έμπνευση και ενότητα. Προφανώς, υπάρχουν πολλά λεπτά θέματα στα οποία μπορεί να σημειωθεί πρόοδος. Και αυτό πρέπει να γίνει στην χώρα μας», δήλωσε με νόημα ο 36χρονος «αστέρας» των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, με τους οποίους η νυν αντιπρόεδρος, με καταγωγή από την περιοχή, διατηρεί ισχυρούς δεσμούς.

Ο Στεφ Κάρι.

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Στη φωτ. από το σάιτ της Usa Today, o Robert Redford το Δεκέμβριο του 2019 στο Marrakech, στο Μαρόκο στο εκεί κινηματογραφικό Φεστιβάλ όπου είχε τιμηθεί.

Η φωτ. έχει credit: STR/AFP via Getty Images.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Spotlight