ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός 3-0 την Μπράγκα Πορτογαλίας

Eurokinissi

Κοινοποίηση
Tweet

Έλαμψε ο Ελ Κααμπί με δύο γκολ (45', 59'), ενώ δίχτυα βρήκε και ο Έσε (53').

Ο Ολυμπιακός έζησε μία ιδανική, ευρωπαϊκή βραδιά την Πέμπτη (3/10). Οι ερυθρόλευκοι διέλυσαν με 3-0 την Μπράγκα για την 2η αγωνιστική της League Phase του Europa League League στο κατάμεστο Καραϊσκάκη και πανηγύρισαν το πρώτο τρίποντό τους στη διοργάνωση.


Πρωταγωνιστής για τους ερυθρόλευκους ήταν ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός στράικερ άνοιξε το σκορ στο 45ο λεπτό, με τον Έσε στο 53ο να διπλασιάζει τα τέρματά των ερυθρόλευκων.


Ο Ελ Κααμπί πέτυχε και τρίτο γκολ στο 59ο λεπτό απέναντι στην ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ και του Αντρέ Όρτα, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την ευρωπαϊκή βραδιά των ερυθρόλευκων.

Στην 3η αγωνιστική της League Phase του Europa League, ο Ολυμπιακός θα φιλοξενηθεί από τη Μάλμε στη Σουηδία στις 24 Οκτωβρίου (22:00).

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να έχουν διάθεση να γίνουν επιθετικές, με τους ερυθρόλευκους να πιέζουν ψηλά. Στο 6' ο Μαρτίνς βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας της Μπράγκα και μοίρασε στον Ελ Κααμπί που πλάσαρε εύστοχα. Ωστόσο, ο Πορτογάλος ήταν εκτεθειμένος. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με γυριστό του Μπρούμα, με τον Τζολάκη εκτός εστίας.

Η Μπράγκα προσπαθούσε να παίξει με κάθετες μεταβιβάσεις, μεταξύ των γραμμών των ερυθρόλευκων και έβρισκε χώρους, με τον Γκάμπριελ να έχει τελική στο 21'. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ροντινέι πάτησε στην περιοχή από τα δεξιά, αφού τσίμπησε την μπάλα με το κεφάλι, έκανε το σουτ, όμως απέκρουσε ο Ματέους.

 
Η υψηλή πίεση του Ολυμπιακού απέδιδε και είχε συνεχόμενες τελικές, με τον τερματοφύλακα της Μπράγκα να αποσοβεί τον κίνδυνο. Στο 38' ο Τζολάκης έκανε μεγάλη επέμβαση, με το άνοιγμα των χεριών του. Οι παίκτες της Μπράγκα έσπασαν εύκολα την ερυθρόλευκη άμυνα, ο Αντρέ Όρτα έδωσε στον αδερφό του Ρικάρντο, ο οποίος δεν νίκησε από κοντά τον Κρητικό τερματοφύλακα.

Στο 45ο λεπτό και πριν από το τέλος του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα. Έγινε το λάθος στην άμυνα της Μπράγκα με τον Αντρέ Όρτα να πετάει την μπάλα προς τα πίσω. Ο Μαρτίνς πήρε την κατοχή, έστρωσε στον Ελ Κααμπί, ο οποίος πλάσαρε, η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού της Μπράγκα, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός είναι καταιγιστικός και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Στο 53ο λεπτό, οι ερυθρόλευκοι εκμεταλλεύτηκαν νέο λάθος της Μπράγκα. Ο Ροντινέι έφυγε στην αντεπίθεση, προσπέρασε τον αντίπαλό του και βγήκε στα δεξιά. Ο Βραζιλιάνος μπακ έκανε το γύρισμα, η μπάλα βρήκε, κατέληξε στον Έσε, ο οποίος έκανε το σκαστό πλασέ για το 2-0.

Οι Πειραιώτες δεν πάτησαν φρένο και στο 59' ανέβασαν τον δείκτη του σκορ. Ο Ελ Κααμπί πίεσε την τερματοφύλακα της Μπράγκα, ο οποίος πέταξε στον Γουίλιαν. Ο Βραζιλιάνος συνεργάστηκε στα δεξιά με τον Ροντινέι, εκείνος τροφοδότησε τον Μαροκινό, ο οποίος πλάσαρε για το 3-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ορτέγκα, Κάρμο, Ρέτσος, Κοστίνια, Έσε, Μουζακίτης, Τσικίνιο, Ροντινέι, Μαρτίνς, Ελ Κααμπί.
ΜΠΡΑΓΚΑ: Ματέους, Φερέιρα, Νιακατέ, Άρεϊ-Εμπί, Α. Μαρτίνς, Καρβάλιο, Α. Όρτα, Μπρούμα, Γ. Μαρτίνες, Ρ. Όρτα, Φερνάντες.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports