ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Έκοψαν τα καλάμια και τα παράτησαν στοιβαγμένα- Τρεις νεκρές χελώνες στο έλος- Αντιδρούν οι οικολόγοι- ΦΩΤΟ

Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
konstantina_andriopoulou@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Η κοπή των καλαμιών γύρω από την πεζογέφυρα

Προβληματισμός για την πανίδα στο Έλος της Αγυιάς, μετά την κοπή καλαμιών γύρω από την πεζογέφυρα, καθώς ήδη από το στοίβαγμά τους έχουν βρεθεί τρείς νεκρές νεροχελώνες.

Πριν μερικές ημέρες ο Δήμος Πατρέων, προχώρησε στην κοπή των καλαμιών, προκειμένου να καθαρίσει και να ανοίξει ο χώρος, ωστόσο το συνεργείο που έκανε τον καθαρισμό, δεν προχώρησε στην απομάκρυνσή τους και παραμένουν στοιβαγμένα μέσα στο Έλος, δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα στην πανίδα της προστατευμένης περιοχής.

Μιλώντας στο thebest.gr o εκπρόσωπος της ΟΙΚΙΠΑ Γιώργος Κανέλλης, τονίζει ότι Οικολογική Κίνηση Πάτρας δεν είναι αντίθετη στο κόψιμο των καλαμιών αλλά το είχαν προτείνει και οι ίδιοι, ωστόσο όπως λέει το πρόβλημα είναι στο στοίβαγμά τους σε σχέση με την πανίδα του έλους: «Έκοψαν τα καλάμια και τα στοίβαξαν σε σωρούς, μέσα στο έλος, με αποτέλεσμα να έχουν σκοτωθεί κάποια ζώα που βρίσκονται εκεί. Είναι επικίνδυνο για την πανίδα της περιοχής. Δεν λέμε όχι στην βελτίωση της εικόνας του έλους αλλά αυτό γίνεται σε βάρος της πανίδας. Τα ζώα τυλίγονται μέσα στο σωρό με τα καλάμια και σκοτώνονται. Οτιδήποτε γίνεται στο έλος, ακόμα και σωστό, πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, για να μην πατιούνται, σκοτώνονται, ανακατεύονται με άλλα υλικά και πνίγονται ζώα που ζουν εκεί. Υπάρχουν πάρα πολλές νεροχελώνες, ψάρια του γλυκού νερού, όχι επικίνδυνα φίδια, που όλα αυτά είναι προστατευόμενα».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις