ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωτιά στην Ηλεία: Νέο μήνυμα από το 112 για τους κατοίκους του Χαβαρίου – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα» -ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Κοινοποίηση
Tweet

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών

ΝΕΟΤΕΡΟ:  Η φωτιά που ξεκίνησε στην περιοχή του Γερακίου Αμαλιάδας συνεχίζει να μαίνεται, με τις αρχές να παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού.

Λόγω της επέκτασης του πύρινου μετώπου, εστάλη νέο προειδοποιητικό μήνυμα μέσω της υπηρεσίας έκτακτης ειδοποίησης 112 προς τους κατοίκους της περιοχής Χαβαρίου.
Το μήνυμα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Χάβαρι, παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών». Οι κάτοικοι καλούνται να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ οι αρχές αξιολογούν συνεχώς την κατάσταση για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών. Ήδη, έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα και έχει ζητηθεί από τους κατοίκους να παραμείνουν σε αυξημένη επιφυλακή, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που δίνονται από την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία.

Ταυτόχρονα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται και με νέα μέσα για να καταπολεμήσουν τη φωτιά, ενώ δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία των οικισμών και των περιουσιών.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή επιχειρούν 75 πυροσβέστες με τρεις ομάδες δασοκομάντος και 18 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν, τέσσερα ελικόπτερα και επτά αεροπλάνα.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες της αυτοδιοίκησης.

 Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία έκτακτης ειδοποίησης του 112, καλώντας τους κατοίκους των γύρω περιοχών να εκκενώσουν άμεσα.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα του 112 αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Τσιχλέικα, Κρυόνερο, Βρετέικα, απομακρυνθείτε προς Αμαλιάδα». Οι κάτοικοι των τριών αυτών περιοχών κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους με κατεύθυνση την Αμαλιάδα.

Στο σημείο βρίσκονται 60 πυροσβέστες με 13 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων και από αέρος επιχειρούν τρία ελικόπτερα και επτά αεροσκάφη με στόχο να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία εξαιτίας μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή του Γερακίου Αμαλιάδας, και πιο συγκεκριμένα, ανάμεσα σε Γεράκι και Κρυονέρι.

Η φωτιά  σύμφωνα με το patrisnews.com κατακαίει δασική έκταση, με τις φλόγες να επεκτείνονται γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες δυνάμεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Αμαλιάδας, ενώ παράλληλα κλήθηκαν εναέρια μέσα προκειμένου να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης. Στο σημείο επιχειρούν ήδη πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες και πεζοπόρα τμήματα, με στόχο να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο θα ενισχυθούν περαιτέρω.

 

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις