ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

σπιράλ: «Να που, τελικά, η πίεση αποδίδει»

Κοινοποίηση
Tweet

Το σπιράλ για το ΚΔΑΠ Νότιου Διαμερίσματος

Σε ανακοίνωσή του το σπιράλ αναφέρει:

Ακριβώς όπως τα περιγράψαμε στην πρόσφατη αρθρογραφία του σπιράλ σχετικά με την διακοπή λειτουργίας του δημοτικού ΚΔΑΠ Νότιου Διαμερίσματος: Χωρίς πλήρη σχεδιασμό, εξάντληση όλων των πρόσφορων χρηματοδοτικών εργαλείων, διασύνδεση ενδιαφέροντος και εξεύρεσης βιώσιμης λύσης με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, χωρίς ενεργοποίηση συναρμόδιων Υπουργείων και υπηρεσιών αφέθηκε η αναστολή λειτουργίας του ΚΔΑΠ Νότιου Διαμερίσματος να είναι και να φαίνεται μονόδρομος!

Χρειάστηκε η αλυσιδωτή αντίδραση γονέων που ενδιαφέρονται να απασχοληθούν τα παιδιά τους εκεί και μάλιστα, κατά τα λεγόμενα τους, είχαν αποσπάσει προφορικές διαβεβαιώσεις γι’ αυτό από τον ΚΟΔΗΠ. Χρειάστηκε και η παρέμβαση των άλλων δημοτικών παρατάξεων όπως και του σπιράλ. Εμείς, θυμίζουμε, με το ξαφνικό άκουσμα της αρνητικής αυτής έκβασης ζητήσαμε επισταμένως να εξαντληθούν όλες οι πιθανές κι απίθανες (φαινομενικά για τους άρχοντες της δημοτικής αρχής) λύσεις, επαφές και επικλήσεις, με την σύγκλιση έκτακτης μονοθεματικής συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΚΟΔΗΠ, προκειμένου να ακουστούν και να κατατεθούν, κατόπιν έρευνας και συνεννόησης, κατάλληλες προτάσεις. Η πρόταση δεν έγινε δεκτή.

Η σκέψη μας στο συγκεκριμένο άρθρο κατέληγε στην έκφραση της αγωνίας του σπιράλ σχετικά με την βιωσιμότητα των υπόλοιπων ΚΔΑΠ, αλλά και την ανάλυση της αναγκαιότητας διατήρησης των δημοτικών δομών ως έχουν. Ή τουλάχιστον την προσαρμογή τους σε καινούρια κοινωνικά καλέσματα και προτεραιότητες.

Στο πρόσφατο Δ.Σ. του Κοινωνικού Οργανισμού, η δημοτική αρχή εκφράστηκε μέσω του Προέδρου πιο διαλλακτικά, αφήνοντας το περιθώριο στους ομοτράπεζους της αντιπολίτευσης να φέρουν άμεσα εμπεριστατωμένες προτάσεις χρηματοδότησης, μέσω άλλου προγράμματος για την επαναλειτουργία(!) της συγκεκριμένης δημοτικής δομής, είτε ως ΚΔΑΠ, είτε με άλλο αντικείμενο...

Όσον αφορά στις 80 θέσεις που προσφέρονται για την φιλοξενία αντίστοιχων παιδιών στα λειτουργούντα ΚΔΑΠ της πόλης για το τρέχον εκπαιδευτικό έτος -όπου διαθέτουν ολοκληρωμένο φάκελο αλλά στερούνται των vouchers- την χαιρετίζουμε για μια ακόμη χρονιά με εξαιρετική ευαισθησία. Και ενώνουμε την φωνή μας σε μια ενδεδειγμένη και προσήκουσα διεκδίκηση καλύτερης και αποτελεσματικότερης παροχής κοινωνικών υπηρεσιών προς όλους τους συνδημότες μας και ιδιαίτερα στα παιδιά που αποτελούν την ελπίδα του τόπου.

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις