ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία -Φωτιά στο Γεράκι: Δραματικές ώρες για τους κατοίκους – «Καήκαν σπίτια, απειλούνται καλλιέργειες»

Κοινοποίηση
Tweet

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους τριών οικισμών να απομακρυνθούν από την περιοχή

Μαίνεται ανεξέλεγκτα η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, στη θέση Γεράκι, στην Ηλεία, ενεργοποιώντας μάλιστα και το 112.

Συγκεκριμένα, μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι των περιοχών Τσιχλέικα, Κρυόνερο και Βρετέικα, οι οποίοι και κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς Αμαλιάδα. Μάλιστα, επειδή το μέτωπο κινείται προς την περιοχή Χάβαρι, οι πολίτες της περιοχής έλαβαν, επίσης, μήνυμα από το 112 για να «παραμείνουν σε ετοιμότητα».

Φωτιά στην Ηλεία: Νέο μήνυμα από το 112 για τους κατοίκους του Χαβαρίου – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα» -ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ο δήμαρχος Ήλιδας, Χριστοδουλόπουλους Χρήστος, «η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, σχεδόν τραγική. Πυροσβέστες, εθελοντές και απλοί πολίτες επιχειρούμε χρησιμοποιώντας κάθε μέσο για να περιορίσουμε το μέτωπο».

 Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, η φωτιά που πέρασε και από την περιοχή «Μπουμπούνα» έκαψε δύο σπίτια, ενώ τώρα απειλούνται και πολλές καλλιεργήσιμες εκτάσεις. «Έχουν καεί δύο σπίτια και η φωτιά τώρα απειλεί καλλιέργειες. Ελπίζουμε εκεί να μπορέσουμε να τη σταματήσουμε για να μην επεκταθεί».

Αναφορικά με τις εκκενώσεις των περιοχών που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο δήμαρχος δήλωσε πως, «οι κάτοικοι των περιοχών Τσιχλέικα και Βρετέικα έχουν εκκενώσει, καθώς η φωτιά είναι πιο κοντά. Οι πολίτες που βρίσκονται Κρυόνερο και Χάβαρι ακόμα δεν αντιμετωπίζουν άμεση απειλή».

Για την κατάσβεση της επιχειρούν 96 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων της 6ης ΕΜΟΔΕ, 27 οχήματα, 6 Ε/Π και 7 αεροσκάφη.

 Την ίδια στιγμή, βρίσκονται ακόμα δύο πυρκαγιές σε εξέλιξη στη Ηλεία, στις περιοχές Πανόπουλο και Μανωλάδα. Στην πρώτη επιχειρούν 32 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου, δέκα οχήματα, πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις