ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. για τον περιστατικό στον ΟΣΕ – Δεν έγιναν συλλήψεις

Κοινοποίηση
Tweet

Για προσαγωγές υπόπτων για τους οποίους δεν προέκυψε κάτι και αφέθησαν ελεύθεροι κάνουν λόγο πηγές της ΕΛΑΣ

Την αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ. έχει προκαλέσει η διασπορά είδησης συνοδευόμενης με βίντεο από drone του ΟΣΕ για την σύλληψη δύο ατόμων για πρόκληση φθορών στο δίκτυό του.

Από την ΕΛ.ΑΣ. που αναμένεται και σχετική επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος, τονίζεται ότι πρόκειται για προσαγωγή και όχι για σύλληψη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, οι Αρχές κλήθηκαν στη μία τα ξημερώματα, από τον ΟΣΕ, όταν διαπιστώθηκε στον πίνακα ελέγχου του, πως βρισκόταν δολιοφθορά σε εξέλιξη στο σύστημα τηλεδιοίκησης με πιθανό κίνητρο την κλοπή χαλκού.

Αμέσως πήραν εικόνα από το drone του ΟΣΕ που κατέγραψε δύο άτομα να κινούνται επί των γραμμών.

Στο σημείο κατέφτασαν δυνάμεις της ΟΠΚΕ και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που ακινητοποίησαν τα δύο άτομα, τους κάλεσαν να βγουν από την περίφραξη και τους προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών.

Στην κατοχή τους δεν βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ούτε κλοπιμαία ενώ δεν κατελήφθησαν από τους αστυνομικούς να πράττουν τέτοιες ενέργειες τα συγκεκριμένα δύο άτομα (ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός, τοξικομανείς) παρά μόνο να περιφέρονται στις γραμμές. Κρατήθηκαν όσο είχαν δικαίωμα οι Αρχές για εξακρίβωση στοιχείων και αφού δεν προσήλθε κάποιος να τους μηνύσει για οτιδήποτε αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στις 10 το πρωί πλέον, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. προσήλθε στο Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, υπεύθυνος του οργανισμού που υπέβαλε σχετική μήνυση κατ’ αγνώστων δραστών και όχι ονομαστικά στους δύο προσαχθέντες.

Η έρευνα για να διαπιστωθεί ποιος προκάλεσε την φθορά και αν εμπλέκονται τα συγκεκριμένα άτομα συνεχίζεται.

news247.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις