ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πέτρος Ψωμάς: Κομματική προπαγάνδα σε μαθητές δημοτικού

Κοινοποίηση
Tweet

Από Αντιδήμαρχο με αφορμή την επέτειο απελευθέρωσης της Πάτρας, αναφέρει ανακοίνωση του σπιράλ

"Είναι ιστορικός η κ. Σίμου; Μήπως Καθηγήτρια Ιστορίας ή ακαδημαϊκός κάποιας βαθμίδας; Μήπως έχει διατελέσει ερευνήτρια ή με κάποιο τρόπο κατέχει αντικειμενική άποψη για τη σύγχρονη ελληνική ιστορία; Οι απορίες εκπορεύονται από το γεγονός πως υπήρξε η κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση που έγινε στην Πάτρα την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024 για να εορταστεί η επέτειος απελευθέρωσης της πόλης. Ακροατήριο της δημόσιας ομιλίας της υπήρξαν μάλιστα, μεταξύ άλλων, εξήντα μαθητές δημοτικού" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης σπιραλ, Πέτρος Ψωμάς.

Και προσθέτει: "Κι όμως ο θεσμικός ρόλος της κ. Σίμου είναι «Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Πατρέων». Της τον ανέθεσε ο Δήμαρχος Πατρέων επειδή οι Πατρινοί δημότες την εξέλεξαν δημοτική σύμβουλο. Δηλαδή με την ψήφο των Πατρινών ανέλαβε να ασχολείται με θέματα της αυτοδιοίκησης α’ βαθμού και με επιλογή Πελετίδη ανέλαβε να φροντίζει το κτιριακό των σχολείων της Πάτρας. Να επιδιορθώνει σχολικά κτίρια, να φτιάχνει χαλασμένες πόρτες, μάντρες και τουαλέτες, να μεταστεγάζει σχολεία σε κατάλληλα περιβάλλοντα. Τέτοιες είναι οι αρμοδιότητές της -όπως όλων των Αντιδημάρχων Παιδείας της χώρας- σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις εκλογικές επιταγές.

Κι όμως η κ. Σίμου εκφώνησε πολιτικό λόγο στα Ψηλαλώνια την περασμένη Παρασκευή. Διορθώνω: κομματικό λόγο! Μία ομιλία έμπλεη ανακριβειών, τοξικότητας και διχασμού. Παρουσίασε την τοπική μας ιστορία όπως την αντιλαμβάνεται ο ένας στους δεκατρείς Έλληνες πολίτες(!), σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών (Ιούνιος 2023, ΚΚΕ: 7,69% του εκλογικού σώματος). Και αυτή την άκρως μειοψηφική άποψη την παρουσίασε ως θέσφατο, ως τη μόνη αλήθεια, ως αναγνωρισμένη ιστορία.

Η πολιτική κατήχηση σε δεκάχρονους μαθητές συνιστά μέγιστη απρέπεια και συντελέστηκε με την απόλυτη έγκριση του δημάρχου. Άθλιοι προπαγανδιστές που στερούνται κάθε ηθικής αναστολής ας δεχτούμε πως έχουν υπάρξει ξανά. Εκμετάλλευση των δημοτικών τους τίτλων έχουν επιχειρήσει και στο παρελθόν. Αλλά η συνειδητή απόπειρα παραπληροφόρησης και οι κομματικές κορώνες μπροστά σε πεμπτάκια και εκτάκια ξεπερνά κάθε όριο δημοκρατικής νομιμοποίησης. Ελεεινή τακτική, άθλια ενορχηστρωμένη.

Για την… ιστορία η κ. Σίμου έχει σπουδάσει Ανακαίνιση και Αποκατάσταση Κτιρίων και Αρχιτεκτονική. Για την Ιστορία μάλλον φρόντισε να την επιμορφώσει η μεγάλη του ΚΚΕ σχολή, με τη γνωστή της αντικειμενικότητα και ανοιχτοσύνη. Αιδώς! 

Οι Πατρινοί οφείλουν να αντισταθούν σε αυτή την κατρακύλα, σε αυτό τον όλεθρο, σε αυτό τον φασισμό".

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις