ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Αιγιάλεια: Έναρξη παιδικών μουσικών συνόλων του δήμου

Κοινοποίηση
Tweet

Δείτε αναλυτικά

Ο Δήμος Αιγιαλείας καλωσορίζοντας τους μικρούς και μεγαλύτερους φίλους της Μουσικής ανακοινώνει την έναρξη των Χορωδιακών συνόλων και των εκπαιδευτικών τμημάτων του υπό τη διεύθυνση της μαέστρου και καθηγήτριας πιάνου Μπέσσυς Νάσση.

1.Μουσικά παιχνίδια. Το τμήμα απευθύνεται σε παιδιά 4-7 ετών που θέλουν να ανακαλύψουν τη μουσική μέσα από το παιχνίδι. Μέσω μουσικών παραμυθιών απογειώνεται η φαντασία τους και αναδεικνύεται η καλλιτεχνική τους φύση. Μουσική, παραμύθι, κίνηση, χορός, ρυθμός συμβάλλουν στην καλλιέργεια της δημιουργικής σκέψης των παιδιών και τα βοηθούν να διοχετεύουν την έκδηλη ανάγκη τους για έκφραση.

Λειτουργεί κάθε Σάββατο 10.30-11.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης». Μηνιαίο κόστος συμμετοχής 1ο παιδί 10 ευρώ, 2ο παιδί 5 ευρώ, 3ο παιδί
δωρεάν. Έναρξη Σάββατο 5 Οκτωβρίου.

2.Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας. Τμήμα Αιγίου. Η μελωδική φωνή των νέων της Αιγιαλείας ακούγεται φρέσκια και δυνατή εδώ και 17 χρόνια καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα Ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου. Έχει καταγράψει συμμετοχές σε εκδηλώσεις με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως ο Μύρωνας Στρατής (2011), ο Δημήτρης Μπάσης (2012), ο Βασίλης Λέκκας (2013), η Φωτεινή Δάρρα και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου (2014), ο Κώστας Μακεδόνας (2016), ο Στέφανος Κορκολής και η Σοφία Μανουσάκη (2018), ο Μανώλης Μητσιάς και η Μαρία Φαραντούρη (2023). Επίσης παρουσία σε Εθνικές
επετείους, στο Πάρκο των Χριστουγέννων και πολλές ανεξάρτητες θεματικές συναυλίες.
Η δραστηριότητά της έχει προβληθεί στα ΜΜΕ της Αχαΐας καθώς και σε τηλεοπτικούς σταθμούς Πανελλαδικής εμβέλειας.

Οι πρόβες γίνονται κάθε Σάββατο 11.30-13.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης». Μηναίο κόστος συμμετοχής 1ο παιδί 10ευρώ, 2ο παιδί 5 ευρώ, 3ο παιδί δωρεάν. Έναρξη Σάββατο 5 Οκτωβρίου.

3.Τμήμα Διακοπτού. Από το 2008 μεγάλωσε ήδη μια γενιά παιδιών και συνεχίζει δυναμικά. Οι πρόβες θα γίνονται κάθε Σάββατο 16.30-18.00 στο Πνευματικό κέντρο Διακοπτού. Μηνιαίο κόστος συμμετοχής 1οπαιδί 10 ευρώ, 2οπαιδί 5 ευρώ, 3ο παιδί δωρεάν. Έναρξη Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024.
Η καλλιέργεια της φωνής και η ενασχόληση με το χορωδιακό τραγούδι έχουν ψυχαγωγική, μορφωτική, παιδαγωγική και κοινωνική επίδραση και σύμφωνα με διεθνείς μελέτες οξύνουν τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και επηρεάζουν θετικά την ψυχική διάθεση των παιδιών. Σας περιμένουμε!
Πληροφορίες και εγγραφές: Μπέσσυ Νάσση (6940775988).

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture