ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Ήταν καλύτερη η Παναχαϊκή αλλά ηττήθηκε από την Ηλιούπολη με 2-1

Βασίλης Τσελίκης
billtselikis10@gmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Δεν κατάφεραν να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από την Ηλιούπολη οι "κοκκινόμαυροι"

Δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής των δυο ομίλων της Super League 2, η Ηλιούπολη επικράτησε με 2-1 της Παναχαϊκής, σε μια αναμέτρηση με πολλές φάσεις, ένταση, πάθος και εντυπωσιακά γκολ.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 5′, μετά από υπέροχη κίνηση και εντυπωσιακό σουτ του Δημήτρη Μαυριά, που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης, στον Στογιάνοβιτς. Η Παναχαϊκή πίεσε και έφτασε στην ισοφάριση στο 42′, όταν ο Ρόβας μετά από φάση διαρκείας, πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και από κοντά νίκησε τον Ντόκιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι μπήκαν το ίδιο δυνατά, όπως ξεκίνησαν την αναμέτρηση και δικαιώθηκαν στο 62′. Ο Βασιλούδης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, εκτέλεσε τον Στογιάνοβιτς βάζοντας μπροστά στο σκορ ξανά την Ηλιούπολη.

Με αυτή τη νίκη, η Ηλιούπολη βρέθηκε στη ζώνη των πλέι οφ, φτάνοντας τους 4 βαθμούς, ενώ η Παναχαϊκή έμεινε στους 3 βαθμούς, που πήρε μετά τη νίκη επί του Αστέρα Β’ AKTOR.

Την επόμενη αγωνιστική η Ηλιούπολη υποδέχεται τον Αστέρα Β’ AKTOR την Κυριακή 13/10 στις 15:00, ενώ μια ώρα αργότερα, στην Πάτρα, η Παναχαϊκή θα αντιμετωπίσει την Κηφισιά, στο ντέρμπι του Β’ Ομίλου.

Ο αγώνας

Πολύ δυνατά μπήκε στο παιχνίδι η Ηλιούπολη, δείχνοντας από νωρίς τις προθέσεις της. Στο 3’, ο Μαυριάς έψαξε και βρήκε στην πλάτη της άμυνας τον Αλεξόπουλο, που λειτούργησε περισσότερο σαν στόπερ και λιγότερο σαν επιθετικός και ουσιαστικά χάλασε τη φάση.

Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Έλληνας εξτρέμ έκανε την ίδια κίνηση, όμως αποφάσισε να επιχειρήσει να σουτάρει και δικαιώθηκε. Ο Μαυριάς έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στο «παραθυράκι» της εστίας του Στογιάνοβιτς, για το 1-0.

 

Από εκείνο το σημείο και μετά, η Παναχαϊκή πήρε τα ηνία της αναμέτρησης, κλείνοντας τους γηπεδούχους στα καρέ τους, με την ομάδα του Τάτση να χάνει μοναδική ευκαιρία στο 18’. Ο Νίλι εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Ζαμόρα σηκώθηκε ψηλότερα απ’ όλους πήρε την κεφαλιά, όμως ο Ντόκιτς με εξαιρετική επέμβαση του είπε όχι.

Η Παναχαϊκή συνέχισε να πιέζει και να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις, στην εστία της Ηλιούπολης. Στο 21’ ο Ρόβας βρέθηκε μέσα στην περιοχή, επιχείρησε το σουτ, ωστόσο ο Ντόκιτς είπε και πάλι «όχι» με εντυπωσιακή απόκρουση, κρατώντας το «0» για τους γηπεδούχους. Στην συνέχεια της φάσης, η Ηλιούπολη βγήκε υπέροχα στην αντεπίθεση, ο Αλμέιδα έγινε αποδέκτης της σέντρας από τα δεξιά, έπιασε την κεφαλιά, όμως αυτή σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Το σκηνικό στο α’ μέρος δεν άλλαξε. Η Παναχαϊκή κέρδισε άνετα την μπάλα, διατηρώντας με υπομονή και καλή κυκλοφορία την κατοχή, με την Ηλιούπολη να αμύνεται μαζικά και να ψάχνει το «χτύπημα» σε κάποια αντεπίθεση.

Στο 42’, οι "ροσονέρι" βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Εκτέλεση κόρνερ από το Νίλι, η μπάλα απομακρύνθηκε, έφτασε στον Λυμπεράκη εκτός περιοχής, εκείνος πραγματοποίησε μια καλοζυγισμένη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, με τον Ρόβα να γίνεται αποδέκτης, που με πλασέ από κοντά έγραψε το 1-1.

Το γκολ αυτό, έφερε και μεγάλη ένταση ανάμεσα στους ανθρώπους των δυο ομάδων, με την Ηλιούπολη να φωνάζει και να έχει έντονα παράπονα για τη μη τήρηση του fair-play, καθώς ένας ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων βρισκόταν στο χορτάρι και οι παίκτες της Παναχαϊκής συνέχισαν και ήρθε η ισοφάριση. Ωστόσο με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων η φωτιά που πήγε να ανάψει, έσβησε άμεσα.

Η μάχη συνεχίστηκε και στο β’ μέρος. Οι δυο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, αναζητώντας το δεύτερο γκολ, που θα τους έδινε μεγάλο προβάδισμα, για την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Έτσι, μετά από ένα διάστημα χωρίς μεγάλες συγκινήσεις στην αναμέτρηση, η Ηλιούπολη ήταν εκείνη που χαμογέλασε ξανά. Στο 62’ ο Βασιλούδης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, εκτέλεσε τον Στογιάνοβιτς βάζοντας μπροστά στο σκορ ξανά τους γηπεδούχους, με την κερκίδα να ξεσπά σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στα λεπτά που απέμεναν, οι δυο ομάδες έδωσαν τα πάντα προκειμένου να φύγουν με χαμόγελο από την Ηλιούπολη, με τους γηπεδούχους, να αντέχουν την πίεση της Παναχαϊκής και στο τέλος να πανηγυρίζουν την πρώτη τους νίκη στη σεζόν.

Ηλιούπολη (Σάκης Παπαβασιλείου): Ντόκιτς, Καρανίκας (59′ Πολίτης), Να’α, Πολυχρόνης (59′ Κρέτσι), Μαριάνοβιτς, Λάμτσε, Βασιλούδης (74′ Μπλαντένοβιτς), Θωμαΐδης, Αλμέιδα (89′ Πατάπης), Μαυριάς, Αλεξόπουλος (59′ Μάνος).

Παναχαϊκή (Γιάννης Τάτσης): Στογιάνοβιτς, Πανάγου, Λυμπεράκης, Ζαμόρα (72′ Πολέτο), Μπαξεβάνος, Ζέκχοφ (78′ Κοζορώνης), Ρόβας (78′ Μαδριγάλ), Νίλι, Λεσάι (59′ Τραορέ), Ντε Τόμας, Παπατόλιος (59′ Καραγιάννης).

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports