MORE SPORTS

/

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 11ο Διεθνές Αθλητικό Συνέδριο του ΠΣΑΤ

Κοινοποίηση
Tweet

Σημαντικές θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν

Σημαντικές ακαδημαϊκές διαλέξεις, μηνύματα, ειδήσεις και συγκίνηση περιελάμβανε το 11ο Διεθνές Αθλητικό συνέδριο Συνέδριο που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), με την υποστήριξη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στις εμβληματικές εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, το τριήμερο 4-6 Οκτωβρίου.

Οι κύριες θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν ήταν οι:

-Η «εισβολή» της τεχνητής νοημοσύνης στη ζωή του ανθρώπου, αλλά και στη δημοσιογραφία
-Τα ισχυρά μηνύματα των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2024.
-Η αθλητική δημοσιογραφία στην Ελλάδα στην εποχή των new media

-Οι δομικές αλλαγές στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA -Το ευρωπαϊκό μπάσκετ του μέλλοντος
-Οι προεκτάσεις του αθλητισμού στην κοινωνία

Συγκίνηση στο αφιέρωμα για τον Παύλο Γερακάρη

Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν την Παρασκευή (4/10) με τον ΠΣΑΤ να αποτίνει φόρο τιμής στον επίτιμο Πρόεδρο του Συνδέσμου Παύλο Γερακάρη -που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες εβδομάδες- μέσα από ένα ειδικό φωτογραφικό αφιέρωμα, αλλά ειδική ενότητα στην οποία μίλησαν συνάδελφοι- μέλη του ΠΣΑΤ, εξυμνώντας το έργο και το χαρακτήρα του.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο του ΠΣΑΤ Βαγγέλη Ιωάννου, τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Άρη Παναγιωτόπουλο, τον Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ Σωτήρη Τριανταφύλλου, τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δόκτωρ Αντώνιο Αυγερινό, τον Πρόεδρο της ΕΣΠΗΤ Θέμη Μπερεδήμα, τον Πρόεδρο της ΤΕΑΣ- ΕΣΗΕΠΗΝ Θανάση Μπαμπανέβα και τον Γενικό Γραμματέα της ΤΕΑΣ- ΕΣΗΕΠΗΝ Κώστα Θεοδωρόπουλο.

Επίσης χαιρετισμό απέστειλαν εγγράφως η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κολυμπάδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Θεόδωρος Βασιλόπουλος.

Ο χαιρετισμός του Προέδρου του ΠΣΑΤ Βαγγέλη Ιωάννου

«Σας καλωσορίζω στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας για το 11ο Διεθνές Αθλητικό Συνέδριο που διοργανώνει ο ΠΣΑΤ με την υποστήριξη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Οι φιλόξενες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας είναι και φέτος στη διάθεση του ΠΣΑΤ, χάρη στην άψογη συνεργασία με τη διοίκηση της ΔΟΑ και την υποστήριξη τόσο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, όσο και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Είμαστε και πάλι εδώ στην κοιτίδα του Ολυμπισμού, στο παγκόσμιο κέντρο θεσμών και αξιών, στον τόπο που 2.800 χρόνια πριν ο ελληνικός πολιτισμός μετέτρεψε την αθλητική ιδέα σε πανανθρώπινη αξία και γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το φετινό συνέδριο είναι ακόμα πιο σημαντικό μετά από μία άκρως πετυχημένη Ολυμπιακή χρονιά μετά από ένα καλοκαίρι που μας χάρισε σπουδαίες επιτυχίες στη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων «Παρίσι 2024» και ακριβώς 20 χρόνια μετά τους δικούς μας Ολυμπιακούς Αγώνες «Αθήνα 2004» που άφησαν εποχή.

Το πρόγραμμα του Διεθνούς Αθλητικού Συνεδρίου μας ήταν, είναι και θα είναι πάντα πολυθεματικό και υψηλού εκπαιδευτικού επιπέδου με εισηγητές- ομιλητές πανεπιστημιακούς, Ολυμπιονίκες, Προέδρους και εκπροσώπους Ομοσπονδιών και μεγάλων οργανισμών και φυσικά αθλητικούς συντάκτες- μέλη του ΠΣΑΤ.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους χορηγούς του Συνεδρίου την εταιρεία «Hercules», τις σχολές ανώτερης εκπαιδευτικής κατάρτισης «ΣΑΕΚ Άλφα», την αθλητική ιστοσελίδα «betarades.gr», τις εταιρίες «Bakalaros group», «Hatzilazarou group», «Palaplast», «Άρσις» και την αεροπορική εταιρία «Aegean Air». Χορηγοί επικοινωνίας είναι το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Πρακτορείο FM 104.9 και η «netway».

Λάμψη Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών

Το 11ο Διεθνές Αθλητικό Συνέδριο του ΠΣΑΤ τίμησαν με την παρουσία τους ο ασημένιος Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Παύλος Κοντίδης, ο οποίος έχει κατακτήσει τα δύο μοναδικά μετάλλια της Κύπρου στην ιστορία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του Τζούντο Θόδωρος Τσελίδης - συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δημήτρη Μιχαηλίδη- και η Ολυμπιονίκης της Σκοποβολής Εμμανουέλα Κατζουράκη, ενώ διαδικτυακά μίλησαν ο χρυσός παραολυμπιονίκης του Μπότσια και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών Γρηγόρης Πολυχρονίδης, ο ασημένιος ολυμπιονίκης της κολύμβησης Απόστολος Χρήστου που κατέκτησε για την Ελλάδα το μοναδικό μετάλλιο σε πισίνα στην ιστορία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και ο Ολυμπιονίκης, πρωταθλητής Ευρώπης και υπεύθυνος Εθνικών ομάδων της ΕΟΚ Δημήτρης Ντικούδης.

Μίλησε για όλα ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος

Άκρως ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία του Προέδρου της ΕΟΕ, των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και μέλους της ΔΟΕ Σπύρου Καπράλου, ο οποίος μάλιστα απάντησε και πολλές ερωτήσεις.
Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ μίλησε για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, όπως τον απολογισμό της Ολυμπιακής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», για τις τελετές έναρξης και λήξης, για την Εκλογική Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ στην Ελλάδα τον Μάρτιο, ανέλυσε την «λανθασμένη άποψη ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας χρεοκόπησαν την Ελλάδα», ενώ αποκάλυψε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, ενώ τόνισε πως ακόμα δεν έχει αποφασίσει για το αν θα διεκδικήσει και 5η θητεία στην ΕΟΕ.

Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Δημοσίων Πρακτορείων ο Αιμίλιος Περδικάρης

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στη διάρκεια του Συνεδρίου, στη διαδικτυακή σύνδεση με τη Ρώμη στο πλαίσιο της ενότητα της «τεχνικής νοημοσύνης» έγινε γνωστό ότι ο Πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ Αιμίλιος Περδικάρης εκλέχθηκε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Δημοσίων Πρακτορείων Ειδήσεων που απαρτίζεται από 32 χώρες.

Οι βραβεύσεις του ΠΣΑΤ

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου βράβευσε τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Άρη Παναγιωτόπουλο, τον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο και τον Πρόεδρο της ΕΑΚ Ηρόδοτο Μιλτιάδους. Τις απονομές έκανε ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ Βαγγέλης Ιωάννου και ο Α’ Αντιπρόεδρος Μάνος Σταραμόπουλος, ενώ με τη σειρά του ο Πρόεδρος της ΕΑΚ βράβευσε τον Πρόεδρο του ΠΣΑΤ για τη διοργάνωση του Συνεδρίου.

Δυναμική παρουσία της ΕΑΚ

Η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου ήταν παρούσα και σε αυτή την εκδήλωση του ΠΣΑΤ, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά τους άρρηκτους αδερφικούς δεσμούς που συνδέουν τους δύο φορείς.

Η ΕΑΚ εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Ηρόδοτο Μιλτιάδους, τον Αντιπρόεδρο Κωνσταντίνο Σκαμπίλης, τον Β’ Γενικό Γραμματέα Μιχάλη Αριστείδου, το μέλος του ΔΣ Κυριάκος Κτωρίδης, ενώ παρών ήταν και το μέλος της ΕΑΚ Νεόφυτος Γεωργίου.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΚ στην εισήγηση του στην ενότητα «το ευρωπαϊκό μπάσκετ του μέλλοντος» αναφέρθηκε -και με την ιδιότητα του Media Manager- στη διοργάνωση του ομίλου του Eurobasket 2025 στη Λεμεσό, στον οποίο θα συμμετέχουν Κύπρος και Ελλάδα.

Οι διοργανώσεις της UEFA και το γυναικείο ποδόσφαιρο

Λεπτομερής ανάλυση υπήρξε για τις αλλαγές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA τις ανέπτυξαν ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ Μάνος Σταραμόπουλος και το μέλος του UEFA Media Operations- μέλος του ΠΣΑΤ Ανδρέας Δημάτος, ενώ ιδιαίτερη μνεία είχε και το γυναικείο ποδόσφαιρο με εισηγητή τον Χρήστο Μάριο Σφαντό, Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Γυναικών.
Από την Χορς στην Ιγνατίου και στη «Δεύτερη ευκαιρία»

Εντυπωσιακά μεγάλο ενδιαφέρον μεταξύ άλλων είχαν οι τοποθετήσεις του Προέδρου της ΠΟΕΣΥ Σωτήρη Τριανταφύλλου για την τεχνική νοημοσύνη στα ΜΜΕ, της χορογράφου των τελετών αφής Ολυμπιακής Φλόγας Άρτεμις Ιγνατίου που συγκινήθηκε μιλώντας για το έργο της προκατόχου της σπουδαίας Μαρίας Χορς, της Προέδρου της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννας Καρυοφύλλη που ζήτησε τη συνδρομή των αθλητικών συντακτών στη προβολή του παραολυμπιακού κινήματος και του καθηγητή Δημήτρη Γαργαλιάνου για τη «Δεύτερη ευκαιρία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν και εισηγήσεις για την παρουσία του μπιτς βόλει και του μπιτς χάντμπολ στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» από τον Διευθυντή της ΕΟΠΕ Νίκο Σοφιανό και τη παγκόσμια πρωταθλήτρια Μάγδα Κεπεσίδου, αντίστοιχα.

*Το γενικό συντονισμό του 11ου Διεθνούς Αθλητικού Συνεδρίου του ΠΣΑΤ είχε ο Α’ Αντιπρόεδρος Μάνος Σταραμόπουλος με συντονιστές τον Γενικό Γραμματέα Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, τον Ειδικό Γραμματέα Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου, τον Έφορο Νίκο Τσώνη, το μέλος του Δ.Σ. Ζέτα Θεοδωρακοπούλου, ενώ παρούσα ήταν και η Ταμίας Αγγελική Βύζικα.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports