DECO

/

H 77χρονη Diane von Furstenberg μόλις εγκαταστάθηκε σε ξακουστό βενετσιάνικο palazzo, θαυμάστε το

Μπακοπούλου Άντυ
andy_bak@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Ανακαίνισε ιστορικό οροφοδιαμέρισμα στο Grand Canal ως το «δεύτερο σπίτι» της μετά το Κονέκτικατ

Το τρίτο της εξώφυλλο στο περιοδικό Town & Country πέτυχε ο ζωντανός θρύλος της αμερικάνικης μόδας, Diane von Furstenberg, λόγω της εγκατάστασής της στη Βενετία.

Η 77χρονη, άοκνη designer μετακόμισε στο ιστορικό palazzo του 15ου αιώνα «La Serenissima» της αριστοκρατικής φαμίλιας Brandolini, με το Grand Canal «φάτσα». Κατέλαβε μάλιστα το piano nobile (o δεύτερος όροφος όπου σε τέτοια παραμυθένια κτίρια έμεναν παραδοσιακά οι ευγενείς). Μετά από εκτενή ανακαίνιση, σχεδιάζει να μένει εδώ το χειμώνα και αρκετούς μήνες του χρόνου. (Tα άλλα σπίτια της είναι σε Κονέκτικατ και Παρίσι).

Και αυτό, όπως υπογραμμίζει δεν σημαίνει ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση στα επαγγελματικά της. Εδώ και δεκαετίες άλλωστε επισκέπτεται την υδάτινη πόλη. Συνήθως πήγαινε στο τέλος του καλοκαιριού για τη Μόστρα του σινεμά, με συνοδό τον πάμπλουτο σύζυγό της Barry Diller. Όμως είχε πρωτοέρθει σε πολύ νεαρή ηλικία, 60 χρόνια πριν, με τον πρώτο της άντρα, τον πρίγκιπα Egon von Furstenberg. Eκείνος την σύστησε στις οικογένειες Agneli και Brandolini που συνδέονται με το palazzo.

To «διαμέρισμα» στη Βενετία διατηρεί βέβαια το μνημειακό μπαρόκ του διάκοσμο. αλλά συνδυάστηκε με custom made σύγχρονα έπιπλα και έργα τέχνης. Mπήκαν βιβλιοθήκες, αποθηκευτικοί χώροι και βιβλιοθήκες με ροδάκια που αποδεικνύουν τη «νομαδική» φιλοσοφία της οικοδέσποινας.

Eδώ είναι και τα περίφημα πορτρέτα της από τον Andy Warholl σε συνδυασμό με παλιούς καθρέφτες, απίθανες τοιχογραφίες, γύψινα και κλασικούς ιταλικούς πίνακες. Σχεδιάζει ήδη πολλά λαμπερά events στους χώρους αυτούς. «Δεν ήθελα να δείχνει σαν το σπίτι μιας γηραιάς κυρίας» εξηγεί η ίδια η Diane στο Town & Country.  

Ειδήσεις Τώρα

Wedding party στη Σικελία για το Μανόλο, υπέρκομψος ανάμεσα στα διασημότερα super models!

«Δον Ζουάν» σε… μπαράκι από Νοέμβριο ο Πάνος Βλάχος, έρχεται στο θέατρο Βεάκη

Μαιζώνος: Σταματημένη στην Ερμού, χωρίς «πυξίδα»- Καμπανάκι από εμπόρους για τη σεζόν των Χριστουγέννων και τον κίνδυνο πλημμυρών- ΦΩΤΟ

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Best View