ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βόλος: Προφυλακίστηκε ο 31χρονος που σκότωνε αδέσποτα ζώα

Κοινοποίηση
Tweet

Προφυλακίστηκε ο 31χρονος που κατηγορείται για κατ’ εξακολούθηση ζωοκτονία στον Βόλο, παρά τα αιτήματα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη

Προσωρινά κρατούμενος σε σωφρονιστικό κατάστημα θα παραμείνει μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του, ο 31χρονος άνδρας από τον Βόλο που σκότωνε κατ’ εξακολούθηση αδέσποτα ζώα.

Σύμφωνα με το magnesianews, αφού ο κατηγορούμενος απολογήθηκε, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος, παρά τα αιτήματα του συνηγόρου και της οικογένειάς του για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και ψυχομετρικά τεστ.

Να σημειωθεί ότι έξω από τα Δικαστήρια Βόλου  είναι συγκεντρωμένοι φιλόζωοι, ζητώντας την φυλάκιση του 31χρονου, στον οποίο έχει ήδη επιβληθεί και διοικητικό πρόστιμο 100.000 ευρώ. 

Ο συνήγορος του 31χρονου σε δηλώσεις του τόνισε ότι ο ίδιος και η οικογένειά του ζήτησαν τον εγκλεισμό του κατηγορουμένου σε Ψυχιατρική Κλινική, ώστε να έχει παρακολούθηση, ωστόσο αυτό δεν το δέχτηκαν οι αρχές και παρέπεμψαν τον δικηγόρο στην κατάθεση σχετικού αιτήματος στον Διευθυντή των φυλακών, όπου θα κρατηθεί ο 31χρονος μέχρι τη δίκη.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης Νίκο Μόσχο, ζητήθηκε να αντιμετωπιστεί ο κατηγορούμενος ως ασθενής και όχι ως κατηγορούμενος. «Είμαστε πεπεισμένοι και εγώ ως συνήγορος υπεράσπισης και η οικογένειά του, ότι η φυλακή δεν θα τον βοηθήσει», ανέφερε ο δικηγόρος. «Θεωρεί, ότι όλα έγιναν σε ένα ονειρικό επίπεδο και όλες του οι κουβέντες είναι σε παραληρηματικό επίπεδο, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η οποιαδήποτε συνεννόηση», ανέφερε ο κ. Μόσχος.

Στον ανακριτή κατέθεσαν και οι γονείς του 31χρονου, οι οποίοι υποστήριξαν ότι αρχικά, την περίεργη συμπεριφορά που έδειχνε ο γιος τους, την απέδιδαν στην χρήση ναρκωτικών ουσιών και δεν αντιλήφθηκαν αμέσως τα ψυχιατρικής φύσης σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Η σοβαρότητα της κατάστασης άρχισε να γίνεται πιο αντιληπτή, όταν το 2021 ο 31χρονος συνελήφθη και καταδικάστηκε ως επιδειξίας. Από τότε, λαμβάνοντας φαρμακευτική αγωγή μπορούσε να είναι λειτουργικός και να ζει μια φυσιολογική ζωή, ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, κατά το οποίο τελέστηκαν και οι θανατώσεις των ζώων, δεν λάμβανε την αγωγή του.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις