ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: 2ος εμβολιασμός κατά της ιλαράς σε παιδιά Ρομά, από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου και τον ΕΟΔΥ

Κοινοποίηση
Tweet

Πραγματοποιήθηκε με στόχο την προαγωγή και προάσπιση της υγείας των Ρομά στους καταυλισμούς του Ριγανόκαμπου και των Βραχνεΐκων

Ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), μέσω του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, συνεχίζει τις δράσεις υγειονομικού χαρακτήρα σε οικογένειες Ρομά που διαμένουν σε καταυλισμούς, με στόχο την προαγωγή και προάσπιση της υγείας τους.

Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024, εμβολιασμοί κατά της ιλαράς σε παιδιά Ρομά, που διαμένουν στους καταυλισμούς του Ριγανόκαμπου και των Βραχνεΐκων. Πρόκειται για συνέχιση της εκστρατείας κατά της ιλαράς που είχαν ξεκινήσει οι δύο φορείς, από τον περασμένο Μάρτιο.

Ειδικότερα, στον Ριγανόκαμπο εξετάστηκαν 30 παιδιά και χρειάστηκε να εμβολιαστούν τα 15, ενώ στα Βραχνέικα εξετάστηκαν 36 παιδιά και χρειάστηκε να εμβολιαστούν τα 12.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά τον αντίστοιχο εμβολιασμό του περασμένου Μαρτίου, στον Ριγανόκαμπο εξετάστηκαν 46 παιδιά και απαιτήθηκε εμβολιασμός των 23, ενώ στα Βραχνέικα εξετάστηκαν 51 παιδιά και απαιτήθηκε εμβολιασμός των 21.

Μία από τις υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, είναι η διασύνδεση των ωφελουμένων με τις δημόσιες μονάδες υγείας.

Έτσι, μέσω της αντίστοιχης δικτύωσης της Δομής με το Εθνικό Σύστημα Υγείας, πολλές οικογένειες Ρομά έχουν μεμονωμένα πραγματοποιήσει εμβολιασμούς, αξιοποιώντας τη βελτιωμένη δυνατότητα πρόσβασής τους σε αυτό, με ευεργετικά αποτελέσματα για τις ίδιες τις οικογένειες καθώς και για την ευρύτερη κοινωνία.

Βάσει των τελευταίων καταγραφών στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου διαβιούν 83 παιδιά ηλικίας 0-16 ετών και στον καταυλισμό των Βραχνεϊκων διαβιούν 81 παιδιά, οπότε γίνεται αντιληπτό ότι η εμβολιαστική κάλυψη κατά της ιλαράς στους παραπάνω καταυλισμούς είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Να σημειωθεί ότι οι δράσεις στον τομέα της Υγείας των Ρομά, είναι τμήμα ενός πλέγματος αλληλοσυμπληρούμενων υπηρεσιών του ΚΟΔΗΠ, του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά.

*Ο ΚΟΔΗΠ λειτουργεί το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, αξιοποιώντας χρηματοδότηση μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2021-2027», δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, ΕΣΠΑ 2021-2027 (Πράξη «Συνέχιση δράσης: Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πατρέων»).

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις