ΣΤΙΒΟΣ

/

Όλα έτοιμα για τον 3ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Πάτρας "Φάνης Τσιμιγκάτος"- Στις 3.176 έφτασαν οι συμμετοχές

Βασίλης Τσελίκης
billtselikis10@gmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Στην Αγορά Αργύρη σήμερα (9/10) πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου λίγες μέρες πριν το μεγάλο αθλητικό γεγονός της πόλης

Στη συνέντευξη μίλησαν η Δήμητρα Σκλάβου, ο Γιώργος Παπανδρεόπουλος, ο Τάκης Πετρόπουλος, ο Τάκης Αντωνόπουλος καθώς και ο Δημήτρης Πεγλερίδης.

Τρεις μέρες έμειναν για τον 3ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Πάτρας "Φάνης Τσιμιγκάτος" ο οποίος θα προσελκύσει πλήθος κόσμου.

Οι διοργανωτές έδωσαν συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο του μεγάλου αθλητικού γεγονότος της Πάτρας.

Ο αγώνας θα έχει αρχή και τερματισμό το Νότιο Πάρκο και θα εξελιχθεί σε τρεις διαδρομές. Η πρώτη θα είναι 500 μέτρων για παιδιά, η δεύτερη 5 χιλιομέτρων και στο τέλος 18:45 θα δοθεί η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου των 21 περίπου χιλιομέτρων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου, Τάκης Πετρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Τάκης Αντωνόπουλος καθώς και ο Πρόδερος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, Δημήτρης Πεγλερίδηςτο μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, Θεόδωρος Αργυράτος, ο Τεχνικός Σύμβουλος του Αγώνα, Κώστας Μπούσιας, ο Υπεύθυνος Εθελοντισμού και Πρόεδρος του Επιστημονικού Συλλόγου Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Πάτρας, Άγγελος Ροζής.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης δεν μπόρεσε να βρεθεί στη συνέντευξη Τύπου λόγω υποχρεώσεων.

 

Το ρόλο συντονίστριας είχε η Δήμητρα Σκλάβου (εκπρόσωπος του Συλλόγου ΑΟΠ Κούρος) η οποία ανέφερε: "Ο 3ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Πάτρας "Φάνης Τσιμιγκάτος" είναι θεσμός για τα αθλητικά δρώμενα της Πάτρας και ο κόσμος της αγκαλιάζει με θέρμη αυτές τις εκδηλώσεις. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους όσους στηρίζουν με τη βοήθειά τους το μεγάλο αθλητικό γεγονός".

 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο διευθυντής του 3ου Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Πάτρας "Φάνης Τσιμιγκάτος", Γιώργος Παπανδρεόπουλος.

Με τη σειρά του επισήμανε ότι: "Είναι ένας αγώνας προς τιμήν ενός συμβόλου της Πάτρας. Μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί συνολικά 3.176 άτομα."

Και συνέχισε: " Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι τεράστιο, έχουν έρθει οι 20 καλύτεροι αθλητές στο 5αρι και τον Ημιμαραθώνιο, είναι οι καλύτεροι στην Ελλάδα. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στο Νότιο Πάρκο. Ο κορυφαίος αθλητής αναμένεται να τερματίσει σε 1 ώρα και 7-10 λεπτά".

Δεν μπορούμε να δεχτούμε άλλους αθλητές αλλά αν μπορούσαμε θα το κάναμε" πρόσθεσε ο διευθυντής του 3ου Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Πάτρας.

Επίσης τόνισε ότι: "Αυτός ο αγώνας δεν θα γινόταν, αν δεν υπήρχε η βοήθεια του Δήμου ο οποίος μας δίνει την ευκαρία να τον πραγματοποιήσουμε"

Και τελείωσε λέγοντας: "Θέλουμε να γίνει event και διεθνής αγώνας προς τιμήν του Φάνη Τσιμιγκάτου".

Στο βήμα ανέβηκε στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου, Τάκης Πετρόπουλος ο οποίος έδωσε έμφαση στη σημαντικότητα του μεγάλου αθλητικού γεγονότος.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: "Στόχος είναι να αθληθεί ο κόσμος της Πάτρας. Είναι η σημαντικότερη διοργάνωση και είναι αφιερωμένη στον Φάνη Τσιμιγκάτο λόγω της μεγάλης του προσφοράς".

Ενώ, ο ίδιος τόνισε πως: "Τα οφέλη είναι παράπλευρα και είναι μεγάλο ρεκόρ ότι θα έρθουν αθλητές από άλλες περιοχές. Ωστόσο, ο αθλητισμός δεν γίνεται για τουρισμό".

Επίσης μίλησε για το έργο του Δήμου: "Από τη στιγμή που αναλάβαμε τα ηνία οι εκδηλώσεις έχουν ξεπεράσει τις 75 ενώ γίνονται προσπάθειες το νούμερο αυτό να γίνει τριψήφιο".

"Επισημαίνουμε τα λάθη μας και γινόμαστε καλύτεροι από αυτά" τόνισε χαρακτηρηστικά ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου.

Για τη συμμετοχή των γυναικών είπε ότι: "Στηρίζουμε τον αγώνα των γυναικών μέσω του αθλητισμού".

Ενώ, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Τάκης Αντωνόπουλος αρχικά καλωσόρισε τα αδέλφια και τον γιο του Φάνη Τσιμιγκάτου και έπειτα τόνισε ότι: "Δεν είναι μόνο μια διοργάνωση υψηλών αθλητικών προδιαγραφών αλλά είναι μια γιορτή για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την ιστορία της πόλης μας".

Ευχαριστώ όλους τους φορείς και τους εθελοντές που με την αφοσίωσή και το πάθος τους συνέβαλλαν στην διοργάνωση. Χωρίς τη δική τους συμμετοχή, η πραγματοποίηση του Ημιμαραθωνίου θα ήταν αδύνατη" ήταν τα λόγια του Τάκη Αντωνόπουλου.

Και ο ίδιος τελείωσε με την αναφορά του στον Φάνη Τσιμιγκάτο: "Αποτελεί πρότυπο για τις νεότερες γενιές και μας θυμίζει τι σημαίνει αθλητισμός".

Τέλος, το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, Δημήτρης Πεγλερίδης.

Ο ίδιος ανέφερε: "Ευχαριστώ από καρδιάς δύο ανθρώπους, τον Γιώργο Παπανδρεόπουλο και τον Κώστα Μπούσια. Πιστεύω ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι η Πάτρα θα βρίσκεται στο προσκήνιο για ακόμη μία φορά, για αυτό θεωρώ δεδομένη την επιτυχία".

Ο Δημήτρης Πεγλερίδης μεταξύ άλλων είπε ότι: "Τα σχολεία έχουν αγκαλιάσει το γεγονός και είναι πολύ σημαντικό, φαίνεται ότι υπάρχει εδνιαφέρον από τις μικρές ηλικίες".

Και τελείωσε με το σύνθημα ότι: "Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός". 

Για τον 3ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Πάτρας μίλησε στο thebest.gr, ο γιος του Φάνη Τσιμιγκάτου, Νίκος.

Ο Νίκος Τσιμιγκάτος ευχαρίστησε όλους τους παράγοντες που συνέβαλλαν στην διεξαγωγή του μεγάλου αθλητικού γεγονότος και ελπίζει να γίνει ένας ωραίος αγώνας για την τιμή του πατέρα του.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports