ΣΙΝΕΜΑ

/

Απόψε 9-10 στις 30ες Νύχτες Πρεμιέρας το Ντοκιμαντέρ "Κερδίζοντας Μάχες"

Μαρτάτος Tάκης
Κοινοποίηση
Tweet

Στις 20.00 στο Auditorium Theo Angelopoulos στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στην Αθήνα - Θα ακολουθήσει Ανοιχτή Συζήτηση με το κοινό για την Επισιτιστική Ανασφάλεια

Σε εξέλιξη είναι το 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας έως την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024 και απόψε Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στις 20:00 στο Auditorium Theo Angelopoulos στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος θα προβληθεί στις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Κερδίζοντας Μάχες – Winning Battles» παραγωγής 2024 του Τσαντ, της Υεμένης και του Μπαγκλαντές.

Η 12 λεπτών ταινία σε σκηνοθεσία των: Ολιβιέ Ζομπάρ, Ζουλιέν Πεμπρέλ, Ολιβιέ Λαμπάν-Ματέι, θα προβληθεί με ελεύθερη είσοδο και θα ακολουθήσει Ανοιχτή Συζήτηση για την Επισιτιστική Ανασφάλεια.

Συγκέντρωση για ένα οικογενειακό γεύμα. Φυτεύουμε σπόρους για μια βιώσιμη ζωή. Δεμένοι πάνω από τη σόμπα με αγαπημένα πρόσωπα. Αυτές οι εμπειρίες, τις οποίες πολλοί συχνά θεωρούν δεδομένες, είναι απλά όνειρα για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που βιώνουν έντονη επισιτιστική ανασφάλεια.

Αυτά τα εκατομμύρια ανθρώπων έχουν στερηθεί αυτό το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα λόγω συγκρούσεων, επαναλαμβανόμενων και πιο ακραίων φυσικών κινδύνων και οικονομικών κρίσεων.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας «Feeding Hope» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με θέμα την παγκόσμια επισιτιστική ανασφάλεια η οποία παραμένει ανησυχητικά υψηλή, η Ευρωπαϊκή Ένωση εντείνει τις προσπάθειές της για την ανακούφιση των ευάλωτων κοινοτήτων, & σε αυτό το πλαίσιο οργανώνεται η αποψινή προβολή.

Στην Ανοιχτή Συζήτηση θα συμμετάσχουν οι: Ρόη Τζίβρα, συντονίστρια εσωτερικής επικοινωνίας στη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας και Επιχειρήσεων Ανθρωπιστικής Βοήθειας (DG ECHO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, Ιδρυτικό Μέλος της ΜΚΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ με σκοπό τη μείωση της σπατάλης τροφίμων και την αύξηση της επισιτιστικής στήριξης σε όλη την Ελλάδα και η Γωγώ Δελογιάννη, σεφ.

Συντονίζει η Μαρία Ναθαναήλ, Υπεύθυνη Επικοινωνίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Στο Auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στην οδό Σίνα 31 στο Κολωνάκι.

*Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, με μεγάλο χορηγό τη Nova, πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 14 Οκτωβρίου. Οι αίθουσες που φιλοξενούν τη φετινή επετειακή, σινεφίλ διοργάνωση είναι: ΔΑΝΑΟΣ Ι & ΙΙ, CINOBO ΟΠΕΡΑ Ι & ΙΙ,  ΑΣΤΟΡ, ΑΣΤΥ, ΑΒΑΝΑ, ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΣΤΕΓΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ και ΠΑΛΛΑΣ.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture