FOOD

/

Το ιδανικό τυρί για κάθε burger (όχι, δεν βάζουμε παντού το ίδιο)

ΦΩΤΟ pixabay

Κοινοποίηση
Tweet

Δείτε αναλυτικά

Το σωστό τυρί που λιώνει για μπέργκερ με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, με κοτόπουλο ή γαλοπούλα, και μπέργκερ λαχανικών, για γεύση σε άλλο επίπεδο

 Γιατί, αν και το καλό με τα μπέργκερ είναι ότι μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε κατά βούληση υλικά δημιουργώντας έτσι τον γευστικό συνδυασμό που ταιριάζει τέλεια στην προτίμηση μας, το τυρί είναι τις περισσότερες φορές αυτός ο λαχταριστός συνδετικός κρίκος που δεν μπορεί να λείπει. Είτε σας αρέσουν τα τυριά που λιώνουν και γίνονται σαν κρέμα είτε τα πιο «στιβαρά», έχουμε να σας προτείνουμε κάτι για τον καθένα. Και με κύριο γνώμονα πάντα, το ποιο είναι το πιο σωστό τυρί για κάθε τύπο burger.

 Τσένταρ
Κλασική επιλογή, το οποίο το βρίσκουμε και πολλές διαφορετικές ποικιλίες (παλαιωμένο, με chili flakes κλπ.). Ένα μπέργκερ με μοσχάρι ταιριάζει περισσότερο με τα πιο έντονα και παλαιωμένα τσένταρ, ενώ τα μπέργκερ με κοτόπουλο και γαλοπούλα αγαπάνε περισσότερο το πιο ήπιο και λευκό τσένταρ. Ταιριάζει πολύ με τα πιο αλμυρά υλικά και αναδεικνύει το αυγό και τα κρεμμύδια όταν μπουν μέσα στο μπέργκερ.

 Ελβετικό τυρί
Ή αλλιώς το τυρί έμενταλ, ταιριάζει πολύ στα cheeseburgers. Σε λεπτές φέτες είναι ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να γευτούν περισσότερο το κρέας. Με την ήπια γεύση του αφήνει τα υπόλοιπα υλικά να λάμψουν ενώ ταυτόχρονα με την ωραία λιωμένη του υφή, κάτι το μπέργκερ πολύ πιο λαχταριστό και ζουμερό. Ταιριάζει ιδιαίτερα και στα μπέργκερ οσπρίων, αλλά και σε αυτά με φιλέτο κοτόπουλο.

Μπλε τυρί
Μια αναπάντεχη και ιδιαίτερη προσθήκη, που ταιριάζει ιδιαίτερα σε πιο βαριά μπέργκερ, όπως με μοσχάρι και διάφορα κρεατικά (μπέικον, λουκάνικο κλπ.). Λιώνει τόσο όσο, συγκρατώντας ωραία τα πιο crispy toppings, και συνδυάζεται με γλυκιές και πικάντικες σάλτσες.

 Κατσικίσιο τυρί
Όχι η πρώτη επιλογή που θα σκεφτούμε αν και θα έπρεπε. Κόβεται εύκολα, αλλά επειδή θρυμματίζεται μπορούμε να το αλείψουμε στο ψωμί. Ισορροπεί τέλεια με τος πιο γλυκιές γεύσεις της κέτσαπ, με τα μανιτάρια και την ντομάτα, ενώ αγαπά ιδιαίτερα τη μουστάρδα και τις πίκλες. Είναι λιπαρό και κρεμώδες, προσθέτοντας σώμα στο μπέργκερ και ταιριάζει με vegan εκδοχές, με μπέργκερ οσπρίων μοσχάρι και αρνάκι.

 Προβολόνε
Η κλασική επιλογή των Ιταλών για σάντουιτς, αξίζει μία θέση και στη λίστα των καλύτερων τυριών για μπέργκερ. Ταιριάζει και με τα κρεατικά, συνδυάζεται ωραία με τραγανό μπέικον, ενώ είναι αρκετά ήπιο ώστε να μην καπελώνει τις υπόλοιπες γεύσεις σε ένα μπέργκερ λαχανικών.

Μπρι
Πλούσιο, λιπαρό, και όταν λιώνει, ακαταμάχητο. Οι περισσότεροι δεν το έχουν δοκιμάσει ακόμα μέσα μπέργκερ, είναι όμως μέχρι να κάνουν την αρχή. Το μπριταιριάζει με τα πάντα, όμως, για την καλύτερη ισορροπία γεύσεων, καλύτερα να μην προστεθεί σε μπέργκερ μια πιο βαριά και πλούσια σε γεύση κρέατα, όπως το μοσχάρι. Μπορούμε να το επιλέξουμε για μπέργκερ με κοτόπουλο ή γαλοπούλα, Αν θέλουμε να το απογειώσουμε γευστικά μπορούμε να τολμήσουμε να το συνοδεύσουμε σε σάλτσα κράνμπερι.

ΠΗΓΗ cantina.protothema.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Life