ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνάντηση είχε η Αντιπεριφερειάρχης Α. Μαστοράκου με τον Αναπληρωτή Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, Ν. Δελέγκο

Κοινοποίηση
Tweet

Στη διάρκεια της συζήτησης, αναλύθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα σχολεία με τα κοινωνικά φαινόμενα της ενδοσχολικής βίας & εκφοβισμού, που είναι σε έξαρση στην Ελληνική κοινωνία

Τον Αναπληρωτή Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, Νικόλαο Δελέγκο, συνάντησε την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024, η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας της Π.Δ.Ε., Άννα Μαστοράκου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αναλύθηκαν εκτενώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα σχολεία με τα κοινωνικά φαινόμενα της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού, που είναι σε έξαρση στην σημερινή Ελληνική κοινωνία και πώς οι δράσεις στο πλαίσιο των Σχολείων Προαγωγής Υγείας μπορούν να συνεισφέρουν καθοριστικά στη μείωση αυτών των περιστατικών.

Η Αντιπεριφερειάρχης Άννα Μαστοράκου, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ενημέρωσε τον Αν. Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Δελέγκο για την ένταξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Δίκτυο Υγιών Περιφερειών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας καθώς επίσης για τις στρατηγικές που προτείνει ο Π.Ο.Υ. για την εκπαιδευτική κοινότητα όπως: α) ολιστικές προσεγγίσεις βασισμένες στη συνεργασία όλου του προσωπικού του σχολείου, των μαθητών, των γονέων/κηδεμόνων και σε συνεργασία με την κοινότητα και τοπική αυτοδιοίκηση, β) σχολικά προγράμματα που υποστηρίζουν τις σωματικές, κοινωνικο-συναισθηματικές και ψυχολογικές διαστάσεις της υγείας και ευεξίας των μαθητών και γ) σχολικές υπηρεσίες υγείας.

Επιπλέον, συζητήθηκαν και οι προοπτικές συνεργασίας για την εφαρμογή βιωματικών δράσεων διατροφικής αγωγής και πρόληψης της παχυσαρκίας στη σχολική κοινότητα. Τέλος, η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Άννα Μαστοράκου παρουσίασε το αναλυτικό πρόγραμμα πρόληψης των εξαρτήσεων που υλοποιεί η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αχαΐας «Καλλίπολις», σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας (Τμήματα Αγωγής Υγείας).

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ θερμό κλίμα, ενώ συμφωνήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση των κοινών δράσεων για την ανάπτυξη προγραμμάτων που θα ενισχύσουν την κοινωνική και ψυχική ευημερία των μαθητών.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις