ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ισραήλ - Γιόαβ Γκάλαντ: Τα χτυπήματα στο Ιράν θα είναι ακριβή και αναπάντεχα

Κοινοποίηση
Tweet

«Θανατηφόρα, ακριβή και αναπάντεχα»

Καθώς πληθαίνουν οι αναφορές περί συμφωνίας στο εσωτερικό της κυβέρνησης του Ισραήλ για το είδος των αντιποίνων κατά του Ιράν, μετά την επίθεση με πυραύλους της περασμένης εβδομάδας, ο υπουργός Άμυνας της χώρας Γιόαβ Γκαλάντ, προχώρησε σε μια σκληρή προειδοποίηση προς την Τεχεράνη.

 «Θανατηφόρα, ακριβής και αναπάντεχη»

Αφού περιέγραψε την πυραυλική επίθεση του Ιράν την 1η Οκτωβρίου ως αποτυχημένη, ο Γκάλαντ δήλωσε: «Οποιοσδήποτε μας επιτίθεται, θα πληγεί και θα πληρώσει ένα τίμημα. Η επίθεσή μας θα είναι θανατηφόρα, ακριβής και πάνω απ' όλα αναπάντεχη, δεν θα καταλάβουν τι συνέβη και πώς συνέβη, θα δουν τα αποτελέσματα», τόνισε.

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως μετέδωσε η εφημερίδα Times of Israel , στο στο στρατιωτικό αρχηγείο Kirya στο Τελ Αβίβ έγιναν πολύωρες διαβουλεύσεις μεταξύ του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου,  κορυφαίων υπουργών, αξιωματούχων και της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων προκειμένου να αποφασίσουν σε τι είδους αντίποινα θα προχωρήσει το Ισραήλ.

Σε αυτό το πλαίσιο Νετανιάχου και στρατηγοί κατέληξαν στην απόφαση να στοχεύσουν σε ιρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και όχι διυλιστήρια. Πηγές ωστόσο, σημείωναν ότι η κατάστασή παραμένει ρευστή και η απόφαση μπορεί να αλλάξει. Αξιωματούχοι δηλώσαν στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Kan ότι η έγινε «μια αποφασιστικής σημασίας συζήτηση για το ιρανικό ζήτημα».

 Όπως μετέδωσε το Axios, τα αντίποινα αναμένεται να είναι σημαντικά και πιθανότατα θα περιλαμβάνουν συνδυασμό αεροπορικών επιδρομών σε στρατιωτικούς στόχους στο Ιράν και μυστικές επιθέσεις όπως αυτή που σκότωσε τον ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε στην Τεχεράνη. Την Πέμπτη, ο Νετανιάχου θα συγκαλέσει το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας.

 Η Τεχεράνη δήλωσε ότι η απάντησή της [στην πυραυλική επίθεση της 1ης Οκτωβρίου] θα τελείωνε εκεί, εκτός εάν το Ισραήλ επιτίθετο στο Ιράν. Το Ισραήλ, από την πλευρά του, ορκίστηκε αντίποινα.

 Σήμερα, ο Τζο Μπάιντεν Μπάιντεν είχε επικοινωνία με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου σχετικά με το αναμενόμενο χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν. Παρούσα στη συνομιλία ήταν και η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις δήλωσε πηγή στο CNNi. 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις