ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Έφυγε από τη ζωή ο ιερέας Χαράλαμπος Καρακάσης

Κοινοποίηση
Tweet

Η Εξόδιος Ακολουθία ετελέσθη στον κοιμητηριακο Ιερο του Αγιου Γεωργίου στο Αγρίνιο

Η Ιερά Μητρόπολη Αιγιαλείας Και Καλαβρύτων εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για την εκδημία του Ιερέως Χαραλάμπους Καρακάση, κληρικού, κατά τα τελευταία έτη της ιερατικής του πορείας, της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
 
Ο μακαριστός υπηρέτησε επί πολλά έτη στην Ιερά Μητρόπολή μας, όπου διακρίθηκε για την απλότητα και την κοινωνικότητά του, την έμπρακτη αγάπη του προς τον συνάνθρωπο, την ιεροπρέπεια, καθώς και για το θυσιαστικό πνεύμα που υπέδειξε σε όλες τις ενορίες, που με αγάπη και ένθερμο κατά Θεόν ζήλο διακόνησε.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, εκφράζει τις θερμές συλλυπητήριες ευχές του προς την οικογένεια του εκλιπόντος κληρικού και την ολόθυμη δέησή του προς τον Κύριο να αναπαύσει τη μακαρία ψυχή του, καθιστώντας τον άξιο λειτουργό του Ουρανίου Θυσιαστηρίου.
 
Η Ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας
Με αισθήματα της κατ’ άνθρωπον λύπης, η Ιερα Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας αγγέλλει την εις Κυριον εκδημία του πολιού και σεβαστού π. Χαραλάμπους Καρακάση.
Η Εξόδιος Ακολουθία ετελέσθη  στον κοιμητηριακο Ιερο του Αγιου Γεωργίου στο Αγρίνιο την Τρίτη 8 Οκτωβριου 2024 στις 4.00 μ.μ..
Ο π. Χαραλαμπος, διακρινόταν για το ήθος, την σοβαρότητά του, την αφιλοχρηματία του και την αφοσίωσή του στο καθήκον. Υπήρξε δόκιμος κήρυκας του θείου λόγου, ζηλωτής εργάτης του Ευαγγελίου, αφοσιωμένος στην Εκκλησία του Χριστού, με αγάπη για την Ιεραποστολική δράση, την κατήχηση και την διακονία της Εξομολογήσεως
Ο Θεός να χαρίσει την Βασιλεία Του στον εκλεκτό Λειτουργό Του και την εξ Ύψους παρηγορία σε όλους τους οικείους του και στα πνευματικά του τέκνα.

πηγη filodimos.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις