EVENTS

/

Σε Harlem Dandy style το επόμενο Met Gala, στους οικοδεσπότες ο ΛεΜπρον Τζέιμς

Μπακοπούλου Άντυ
andy_bak@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Η Αννα Γουίντουρ θα έχει στο πλευρό της 5 διάσημους κυρίους της έγχρωμης κοινότητας

O 39χρονος θρύλος του ΝΒΑ και ένας από τους μεγαλύτερους stars του μπάσκετ όλων των εποχών, ΛεΜπρον Τζέιμς συγκαταλέγεται στα ονόματα- έκπληξη που θα συνοδέψουν την Αννα Γουίντουρ στο Met Gala 2025.

Ο διάσημος Αμερικανός αθλητής θα κάνει μάλιστα το ντεμπούτο του στο φαντασμαγορικό event τον ερχόμενο Μάιο. Στους επίτιμους οικοδεσπότες θα είναι ακόμα ο οδηγός της Formula 1 Λιούις Χάμιλτον, ο ηθοποιός Κόλμαν Ντομίνγκο, ο ράπερ και σύζυγος της Ριάνα, A$AP Rocky και ο σχεδιαστής και μουσικός Φάρελ Γουίλιαμς, οι οποίοι φημίζονται για την trendy γκαρνταρόμπα τους αλλά τους έχουμε ξαναδεί στο Met Gala.

Mόλις ανακοινώθηκε το θέμα της πολυαναμενόμενης έκθεσης «Superfine: Tailoring Black Style» στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης.

Καταρχήν είναι εμπνευσμένο από το βιβλίο της Monica L. Miller του 2009 «Slaves to Fashion: Black Dandyism and the Styling of Black Diasporic Identity». Η συγγραφέας είναι πρόεδρος και καθηγήτρια Αφρικανικών Σπουδών στο Barnard College του Πανεπιστημίου Columbia,  και έχει αναλάβει guest curator της έκθεσης. Όμως υπάρχουν και προσωπικότητες που ώθησαν σε αυτή τη θεματική. Πρότυπα ο σχεδιαστής των eighties Dapper Dan, ή αλλιώς «Dandy του Χάρλεμ», ο αείμνηστος fashion editor André Leon Talley, το  βεστιάριο του τραγουδιστή Prince, αλλά και σημερινός ράπερ Tyler, The Creator, που ντύνεται σε dandy ύφος.

Σύμφωνα άλλωστε με την επίσημη ανακοίνωση του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης, η έκθεση θα «παρουσιάσει μια πολιτιστική και ιστορική εξέταση του Μαύρου Δανδή, από την εμφάνισή του στην Ευρώπη του Διαφωτισμού κατά τον 18ο αιώνα μέχρι τις σύγχρονες ενσαρκώσεις του σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο».

Αναμένουμε λοιπόν πολύ ανδρόγυνο, πολλές αναφορές σε ταινίες και μουσική και βέβαια τιμή στην έγχρωμη κοινότητα και στην επιρροή της στο σύγχρονο κόσμο. Ακόμα, βλέπουμε για πρώτη φορά 5 κυρίους στην υποδοχή. Τα τελευταία χρόνια στο προσκήμνιο της μόδας η ανδρική ένδυση είναι πιο τολμηρή και απελευθερωμένη, γεγονός που θέλει να αναδείξει το Costume Institute.

Ειδήσεις Τώρα

Balloon & bustier: «Χαζέψαμε» με τη Schiaparelli muse Ναόμι Γουότς και τη «συνοδεία» της

Τζόναθαν Μπέιλι: Ο ερωτικός υποκόμης του Bridgerton ποζάρει για τον Armani

Ανεστάλη η πανελλαδική απεργία των σιδηροδρομικών - Κανονικά ο Προαστιακός

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Best View