ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Eκλογές ΠΑΣΟΚ: Τι λένε οι εκπρόσωποι των μονομάχων για την ματαίωση του debate και τον β΄γύρο- Πώς ψηφίζουμε

Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
konstantina_andriopoulou@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Λίγες ημέρες πριν ανοίξουν ξανά οι κάλπες

Αντίστροφα κυλά ο χρόνος για τον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ την Κυριακή (13/10), με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα να διεκδικούν την αρχηγία.

Λίγες ημέρες πριν ανοίξουν ξανά οι κάλπες, εκπρόσωποι των δυο υποψηφίων στην Αχαΐα, απευθύνουν κάλεσμα, στα 12.000 και πλέον άτομα, μέλη και φίλους, της παράταξης, να δώσουν δυναμικό παρών και στη δεύτερη κάλπη.

«Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να υπάρξει μια αξιοπρεπής συμμετοχή και στην δεύτερη κάλπη, αυτή της προσεχούς Κυριακής. Όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή, τόσο πιο μεγάλη δυναμική θα λάβει ο νέος πρόεδρος για να οδηγήσει την παράταξη στην επόμενη μέρα. Η μεγάλη συμμετοχή είναι εχέγγυο για την ισχυροποίηση του εγχειρήματος της παράταξης σε όλο το φάσμα της πολιτικής» ανέφερε στο thebest.gr ο γενικός γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας και υποστηρικτής της πλευράς του Νίκου Ανδρουλάκη Νίκος Μοίραλης.

Ο Θανάσης Γιανναδάκης, που στέκεται στο πλευρό του Χάρη Δούκα, επεσήμανε στο thebest.gr: «Το μήνυμα του πρώτου γύρου των εκλογών ήταν ξεκάθαρο: Αλλαγή πολιτικής, συλλογική ηγεσία, προοπτική ενάντια στη στασιμότητα. Οι πολίτες ζητούν ένα ΠΑΣΟΚ που θα επανασυνδεθεί με τις ρίζες του, που θα αγκαλιάσει τις προοδευτικές δυνάμεις και θα αγωνιστεί για τη μείωση των ανισοτήτων και παράλληλα θα αναδείξει τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις.

Ας σκεφτούμε πριν τρεις μήνες, στις ευρωεκλογές, πως αισθανόταν ο προοδευτικός κόσμος που έβλεπε και εξακουλουθεί να βλέπει ένα πολιτικό σύστημα του 1.5 κόμματος. Ας σκεφτούμε με περισυλλογή και ας αναρωτηθούμε γιατί, ενώ κάποιοι έλεγαν ότι δεν χρειάζονται εκλογές, πάνω από 300.000 πολίτες προσήλθαν στις κάλπες. Η ευθύνη μας απέναντι στον προοδευτικό κόσμο είναι μεγάλη. Ο Χάρης Δούκας συμβολίζει αυτή την αλλαγή».

Ερωτώμενος, για το «ναυάγιο» στο οποίο οδηγήθηκε το debate μεταξύ των δυο μονομάχων, ο Νίκος Μοίραλης απάντησε «δεν είναι ευθύνη κάποιου από τους δύο. Το πρόγραμμα για να διεξαχθεί το debate, προφανώς, δεν έβγαινε», ενώ ο Θανάσης Γιανναδάκης, τονίζει: «Το μήνυμα του πρώτου γύρου ήταν αλλαγή πολιτικής, συλλογική ηγεσία και προοπτική ενάντια στην στασιμότητα. Όσοι πιστεύουν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης κατάλαβε, κάτι από αυτά για άλλη μια φορά κάνουν λάθος.  Όσοι πιστεύουν ότι ενώ δεν θέλει να κάνει διάλογο με τον συνυποψήφιό του παρόλα αυτά θα μπορέσει να λειτουργήσει συλλογικά το κόμμα, η ζωή είναι εδώ να τους διαψεύσει.  Ας γυρίσουμε τη σκέψη μας τρεις μήνες πίσω.  Γιατί πήγαμε σε προκήρυξη εκλογών ενώ μας λέγανε ότι δεν χρειάζονται άλλα παρόλα αυτά ψήφισαν πάνω από 300 χιλιάδες. Ας σκεφτούμε γιατί τρεις μήνες τα ΜΜΕ κατακρεουργούν έναν και μόνο υποψήφιο ενώ η βάση του ΠΑΣΟΚ είχε άλλη άποψη.  Ο χρόνος δεν είναι ουδέτερος».

Ίδιες οι κάλπες στον δεύτερο γύρο των εκλογών – Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου

Την Κυριακή 13/10 και από τις 7πμ έως τις 7.00 μμ θα διεξαχθούν οι επαναληπτικές εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Οι κάλπες στο νομό Αχαΐας παραμένουν οι ίδιες στα σημεία που διεξήχθησαν και την πρώτη Κυριακή και δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι συμμετείχαν την πρώτη Κυριακή και μπορούν να ψηφίσουν σε οποιαδήποτε κάλπη ανεξάρτητα με το που ψήφισαν την πρώτη Κυριακή. Το αντίτιμο των 3 ευρώ την δεύτερη Κυριακή δεν υπάρχει.

Πού βρίσκονται οι 27 κάλπες στο νομό Αχαΐας

-Στον Δήμο Πατρέων:

Ρίο (ΚΕΠ Ρίου, Παλιό Δημαρχείο Ρίου) Αθηνών 6.

Αρκτικό Διαμέρισμα (Πλατεία Εργατικών Κατοικιών) Νέου Δρόμου 4.

11ο Δημοτικό Πάτρας Ρήγα Φεραίου και Σατωβριάνδου.

2ο Γυμνάσιο Πάτρας Μαιζώνος 156 και Τριών Ναυάρχων.

Νότιο Διαμέρισμα (Ζαρουχλέικα, Εργατικές Κατοικίες Ταραμπούρα) Φιλίππου Ολυμπιάδος 1.

Οβρυά Μεσσάτιδα (Δημοτικό Διαμέρισμα Οβρυάς) Δημοκρατίας 209.

-Στον Δήμο Αιγιάλειας:

1. ΚΕΠ Ακράτας. Αίθουσα «Αλ. Μέγαρης» στο Αίγιο (παλιό Νοσοκομείο).

-Στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας:

1.Γυμνάσιο Κάτω Αχαΐας, Κάτω Αχαΐας.

2.Παλαιό Δημαρχείο Μόβρης Σαγέικα.

-Στον Δήμο Ερυμάνθου:

1.Δημαρχείο Ερυμάνθου Χαλανδρίτσα.

2.Παλαιό Δημαρχείο Τριταίας Σταυροδρόμι.

-Στον Δήμο Καλαβρύτων:

1.ΚΕΠ Δήμου Καλαβρύτων Καλάβρυτα.

2.ΚΕΠ Κλειτορίας Κλειτορία.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις