ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μέση Ανατολή: Ο αριθμός των απωλειών στον Λίβανο αυξάνεται - «Δύο ακόμα διοικητές της Χεζμπολάχ νεκροί»

Κοινοποίηση
Tweet

Στο «κόκκινο» η ένταση μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ

Με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου επικοινώνησε, την Τετάρτη (09/10) ο Τζο Μπάιντεν. Ο αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, όσο οι επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο συνεχίζονται, να προστατευθεί ο άμαχος πληθυσμός της χώρας.

 Συνεχίζονται οι αιματηρές στρατιωτικές επιχειρήσεις

Η κατάσταση στο πεδίο παραμένει εξαιρετικά ευαίσθητη, αφού, σήμερα, (10/10), η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επίθεση με περίπου 40 ρουκέτες ενώ ανακοίνωσε, επιπλέον, ότι στα σύνορα μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ κατέστρεψε ισραηλινό άρμα μάχης. Από πλευράς της σιιτικής μαχητικής οργάνωσης ανακοινώθηκε ότι, στα σύνορα Λιβάνου και Ισραήλ, καταστράφηκε ισραηλινό άρμα μάχης. Η Χεζμπολάχ υποστήριξε ότι, μεταξύ των ισραηλινών στρατευμάτων, υπάρχουν θύματα.

 Στο ασφυκτικό αυτό πλαίσιο, την Πέμπτη, οι δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο νότιο Λίβανο,  ο έφεδρος αξιωματικός Ρόνι Γκανιζάτε καθώς και ότι, οι δυνάμεις αεράμυνας κατάφεραν να αναχαιτίσουν ένα drone πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα. Δημοσίευσαν, μάλιστα, και σχετικά πλά

Οι IDF ανακοίνωσαν επίσης ότι η πολεμική αεροπορία τους έπληξε και εξόντωσε το κορυφαίο στέλεχος της Χεζμπολάχ στη Συρία, Αντάμ Τζαχούτ. Ο Τζαχούτ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «μετέφερε πληροφορίες που συγκέντρωνε για το συριακό μέτωπο, ώστε να οργανώνονται επιχειρήσεις εναντίον του Ισραήλ στο Γκολάν». Στη συνέχεια προχώρησαν και στη δημοσιοποίηση πλάνων δύο ακόμα στελεχών της  Χεζμπολάχ, του Αχμάντ Μουσταφά Αλί, περιφερειακού διοικητή της οργάνωσης, και του Μουχάμαντ Αλί Χαμαντά, που διοικούσε και συντόνιζε τις πυραυλικές επιθέσεις με στόχο την ισραηλινό πόλη Κιριάτ Σμονά. Από πλευράς του Νατζίμπ Μικάτι, υπηρεσιακού πρωθυπουργού του Λιβάνου, ανακοινώθηκε ότι πραγματοποιούνται εκ νέου επαφές με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία εκεχειρίας, όσο οι νεκροί από τις συγκρούσεις αυξάνονται.

 Ο Μικάτι υπογράμμισε μέσω ανάρτησής του στο Χ ότι, «γίνονται επαφές μεταξύ των ΗΠΑ και της Γαλλίας με στόχο της αναβίωση της διακήρυξης εκεχειρίας για συγκεκριμένη χρονική περίοδο προκειμένου να επαναληφθεί η αναζήτηση πολιτικής λύσης». Τον περασμένο μήνα, ΗΠΑ, Γαλλία και άλλες χώρες ζήτησαν εκεχειρία 21 ημερών μεταξύ Ισραήλ – Χεζμπολάχ. Η έκκλησή τους απορρίφθηκε από το Ισραήλ.

 

 

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις