ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους κόσμου πανηγύρισε η Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Ανθουπόλεως Πατρών

Κοινοποίηση
Tweet

Την μεγάλη δεσποτική εορτή της Ύψωσης του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού - Χοροστάτησαν στις ιερές ακολουθίες ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος

Στην περιοχή της Ανθούπολης έξω από την Πάτρα, ακολουθώντας τον δρόμο προς το βουνό, θα συναντήσει ο επισκέπτης το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού. Μέσα στην φύση, μακριά από τον θόρυβο και την κίνηση της πόλης, θα ανακαλύψει ο επισκέπτης την ηρεμία και τη γαλήνη μιας τοποθεσίας απαράμιλλης ομορφιάς, με θέα στον Πατραϊκό κόλπο.

Στο όμορφο αυτό γυναικείο μοναστήρι, πριν περίπου ένα μήνα εορτάστηκε με ιδιαίτερη τιμή και λαμπρότητα και με παρουσία πλήθους κόσμου η Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Την παραμονή της εορτής, στις 13 Σεπτεμβρίου, τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου. Ακολούθησε Θείο Κήρυγμα με νοήματα και διδάγματα για την Εύρεση και την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού ενώ αργότερα το βράδυ τελέστηκε και Ιερά Αγρυπνία.

Ανήμερα της εορτής, στις 14 Σεπτεμβρίου, τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος. Ακολούθησε Θείο Κήρυγμα από τον κ. Χρύσανθο, στο οποίο έγινε αναφορά στο ιστορικό γεγονός της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού και τον αγώνα που πρέπει να κάνει με αγάπη κάθε πιστός σηκώνοντας τον προσωπικό του Σταυρό. Οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να ασπασθούν και τμήμα του Τιμίου Ξύλου. Η Ιερά Πανήγυρη ολοκληρώθηκε το απόγευμα με το μεθεόρτιο Εσπερινό και τους χαιρετισμούς στον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό.

Στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού στην Ανθούπολη της Πάτρας, βρίσκεται η αχειροποίητος και θαυμαστής ομορφιάς εικόνα της Παναγίας Ζιροβίτισσας που δεσπόζει στον μεγάλο και λαμπερό ξυλόγλυπτο θρόνο της. Είναι μία από τις πιο όμορφες εικόνες στον κόσμο και τελεί πολλά θαύματα σε πολλούς και ευλαβείς πιστούς που την ασπάζονται. Είναι ένα πραγματικά ανεκτίμητο κειμήλιο του Μοναστηριού που αξίζει να επισκεφθείτε και να θαυμάσετε από κοντά.

Το μοναστήρι αξίζει να σημειωθεί πως είναι ανοιχτό προς το κοινό καθημερινά για επίσκεψη ή προσκύνημα, κυρίως τις πρωινές ώρες. Κάθε Τετάρτη τελείται Ιερά Αγρυπνία και κάθε Κυριακή Πρωινή Θεία Λειτουργία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ιεράς Μονής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: imonitimioustaurou.wordpress.com καθώς και να ακολουθήσετε την σελίδα στο Facebook: Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού - Ανθούπολη Πατρών.

Η Χάρις και η Δύναμη του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού να ενδυναμώνει και να φωτίζει τις ζωές όλων!

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις