ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ισραήλ: Αντίστροφη μέτρηση για τα αντίποινα στο Ιράν - Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο

Κοινοποίηση
Tweet

Θα δώσει το πράσινο φως στο σχέδιο, που κατέληξαν χθες ο Πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου και άλλοι κορυφαίοι αξιωματούχοι

Αντίστροφα φαίνεται πως μετράει ο χρόνος για τα αντίποινα του Ισραήλ στο Ιράν για την πυραυλική επίθεση, που εξαπέλυσε την περασμένη εβδομάδα στο έδαφος του.

Πριν από λίγο ξεκίνησε η συνεδρίασή του υπουργικού συμβουλίου, που θα δώσει το πράσινο φως στο σχέδιο, που κατέληξαν χθες ο Πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου και άλλοι κορυφαίοι αξιωματούχοι. 

Δεν έχουν γίνει περαιτέρω λεπτομέρειες γνωστές επί του σχεδίου,  ωστόσο  πηγή ανέφερε ότι θα γίνουν στόχοι στρατιωτικές εγκαταστάσεις, διευκρινίζοντας, βέβαια, ότι η κατάστασή είναι ρευστή και οι αποφάσεις, που έχουν ληφθεί μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή. 

Όπως μετέδωσε το Axios, τα αντίποινα αναμένεται να είναι σημαντικά και πιθανότατα θα περιλαμβάνουν συνδυασμό αεροπορικών επιδρομών σε στρατιωτικούς στόχους στο Ιράν και μυστικές επιθέσεις όπως αυτή που σκότωσε τον ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε στην Τεχεράνη. 

Η ισχύς του υπουργικό συμβουλίου είναι σχετικά περιορισμένη,  καθώς στο παρελθόν έχει κληθεί απλώς να επικυρώσει τις αποφάσεις που έλαβαν ο Μπένιαμιν Νετανιάχου και ο έτερος ισχυρός άνδρας, ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ. 

Ο Νετανιάχου ενημέρωσε το βράδυ της Τετάρτης τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρό του Κάμαλα Χάρις για τις αποφάσεις στις οποία κατέληξαν. 

«Θανατηφόρα, ακριβής και αναπάντεχη»
 Χθες ο υπουργός Άμυνας  Γιόαβ Γκαλάντ, προχώρησε σε μια σκληρή προειδοποίηση προς την Τεχεράνη. Αφού περιέγραψε την πυραυλική επίθεση του Ιράν την 1η Οκτωβρίου ως αποτυχημένη, ο Γκάλαντ δήλωσε: «Οποιοσδήποτε μας επιτίθεται, θα πληγεί και θα πληρώσει ένα τίμημα. Η επίθεσή μας θα είναι θανατηφόρα, ακριβής και πάνω απ' όλα αναπάντεχη, δεν θα καταλάβουν τι συνέβη και πώς συνέβη, θα δουν τα αποτελέσματα», τόνισε.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις