SPOTLIGHT

/

Το παρασκήνιο πίσω από τη δημόσια εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον μετά τη χημειοθεραπεία - Δεν ήταν προγραμματισμένη

Κοινοποίηση
Tweet

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας επισκέφθηκε μαζί με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ το Σάουθπορτ για να συναντήσουν τις οικογένειες των τριών κοριτσιών, που έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση με μαχαίρι τον Ιούλιο

Την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά την ολοκλήρωση της χημειοθεραπείας πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη η Κέιτ Μίντλετον.

Η μέλλουσα βασίλισσα Κέιτ Μίντλετον μαζί με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ επισκέφθηκαν το Σάουθπορτ για να συναντήσουν τους γονείς των τριών κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στην αιματηρή επίθεση με μαχαίρι στις 29 Ιουλίου.

Πρόκειται για την πιο σημαντική δημόσια εμφάνιση που έχει πραγματοποιήσει η πριγκίπισσα της Ουαλίας μέσα στο έτος, μετά την ανακοίνωση πως διαγνώστηκε με καρκίνο. Η Κέιτ Μίντλετον και ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου συνάντησαν τους γονείς της 6χρονης Μπέμπε Κινγκ, της 7χρονης Έλσι Ντοτ Στάνκομπ και της 9χρονης Άλις Ντασίλβα Αγκιάρ, που έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια επίθεσης με μαχαίρι σε σχολή χορού στις 29 Ιουλίου.

Το ζευγάρι των γαλαζοαίματων πέρασε επίσης χρόνο και με την 35χρονη δασκάλα χορού Λιν Λούκας, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά όταν προσπάθησε να προστατεύσει τις ανήλικες μαθήτριες από τον 17χρονο δράστη, που τους επιτέθηκε με μαχαίρι μέσα στη σχολή χορού, όπου παρακολουθούσαν workshop με θέμα την Taylor Swift. Στη συνέχεια η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ συζήτησαν με τους διασώστες έκτακτης ανάγκης που έτρεξαν να συνδράμουν τους τραυματίες της αιματηρής επίθεσης εκείνη την ημέρα. 

Η επίσκεψη της Κέιτ Μίντλετον στο Σάουθπορτ δεν ήταν προγραμματισμένη
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είχε υποσχεθεί στις οικογένειες και στην τοπική κοινότητα πως θα επισκεπτόταν το Σάουθπορτ το συντομότερο δυνατό. Ήδη, ο βασιλιάς Κάρολος είχε επισκεφθεί την πόλη στις 20 Αυγούστου για να εκφράσει την συνεχή στήριξή του στους πληγέντες της αιματηρής επίθεσης και στις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο, αν και η επίσκεψη του πρίγκιπα Ουίλιαμ στο Σάουθπορτ ήταν προγραμματισμένη, η εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον δεν ήταν αναμενόμενη. Εικάζεται πως η μέλλουσα βασίλισσα επιθυμούσε να δείξει «την υποστήριξη, την ενσυναίσθηση και την συμπόνοιά της στην τοπική κοινότητα». Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας ήθελαν η επίσκεψη στο Σάουθπορτ να γίνει διακριτικά και να μην ανακοινωθεί δημόσια μέχρι το ζευγάρι να αναχωρήσει.

Η επίσκεψη στο Σάουθπορτ του διαδόχου του θρόνου και της Κέιτ Μίντλετον τρεις μήνες μετά την επίθεση με μαχαίρι είχε στόχο να δείξει στις οικογένειες των θυμάτων και στην τοπική κοινότητα πως δεν τους έχουν ξεχάσει. 

Η Κέιτ Μίντλετον ανακοίνωσε με ένα εντυπωσιακό οικογενειακό βίντεο τον περασμένο μήνα πως ολοκλήρωσε τις χημειοθεραπείες της. Στο βίντεο η πριγκίπισσα της Ουαλίας ανέφερε: «Καθώς το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του, δεν μπορώ να σας πω τι ανακούφιση είναι που επιτέλους ολοκλήρωσα τη χημειοθεραπεία μου. Οι τελευταίοι εννέα μήνες ήταν απίστευτα δύσκολοι για εμάς ως οικογένεια. Η ζωή όπως την ξέρετε μπορεί να αλλάξει σε μια στιγμή και έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο να πλοηγηθούμε στα φουρτουνιασμένα νερά και στον άγνωστο δρόμο. Το ταξίδι του καρκίνου είναι πολύπλοκο, τρομακτικό και απρόβλεπτο για όλους, ειδικά για τους πιο κοντινούς σας ανθρώπους. Με ταπεινότητα, σας φέρνει, επίσης, αντιμέτωπους με τα δικά σας ευάλωτα σημεία, με έναν τρόπο που δεν έχετε σκεφτεί ποτέ πριν και μαζί με αυτό, μια νέα προοπτική για τα πάντα. Αυτή η περίοδος υπενθύμισε πάνω απ' όλα στον Ουίλιαμ και σε μένα να συλλογιστούμε και να είμαστε ευγνώμονες για τα απλά αλλά σημαντικά πράγματα στη ζωή, τα οποία τόσοι πολλοί από εμάς συχνά θεωρούμε δεδομένα. Απλώς το να αγαπάμε και να μας αγαπούν».  

Αν και έκτοτε η πριγκίπισσα της Ουαλίας επέστρεψε στη «δουλειά» ιδιωτικά, όπως με την συμμετοχή της στα μέσα Σεπτεμβρίου σε σύσκεψη στο Κάστρο του Ουίνδσορ για το πρότζεκτ «Early Years», το οποίο αφορά την ανάπτυξη στην πρώιμη παιδική ηλικία ή η συνάντηση της με την 16χρονη καρκινοπαθή Λιζ Χάτον την περασμένη εβδομάδα, η επίσκεψή της στο Σάουθπορτ είναι η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την ολοκλήρωση της χημειοθεραπείας της.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Spotlight