ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Φλόριντα μετράει τις πληγές που άφησε ο τυφώνας Μίλτον- Τουλάχιστον 11 νεκροί- "Το χειρότερο σενάριο αποφεύχθηκε"

Κοινοποίηση
Tweet

Ο τυφώνας Μίλτον έθεσε περίπου 11 εκατομμύρια ανθρώπους σε κίνδυνο από τις πλημμύρες

Όλεθρο προκάλεσε ο τυφώνας Μίλτον στη Φλόριντα, καθώς πυροδότησε ανεμοστρόβιλους, έκοψε το ρεύμα σε περισσότερους από 3,3 εκατομμύρια πολίτες, έθεσε περίπου 11 εκατομμύρια ανθρώπους σε κίνδυνο από τις πλημμύρες και στα πολύ-πολύ σοβαρά προκάλεσε τουλάχιστον έντεκα επιβεβαιωμένους θανάτους, όπως αναφέρει το NBC News.

Ο Μίλτον κινούνταν στον Ατλαντικό Ωκεανό το πρωί της Πέμπτης (10/10), έχοντας πέσει από το προηγούμενο βράδυ σε καταιγίδα κατηγορίας 3 (από 4) στο σημείο Siesta Key, περίπου 70 μίλια νότια της Τάμπα στη Φλόριντα.

Τουλάχιστον πέντε θάνατοι έχουν επιβεβαιωθεί στην κομητεία Σεντ Λούσι στις ακτές του Ατλαντικού της πολιτείας, όπου σημειώθηκαν ανεμοστρόβιλοι. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Σεντ Πίτσμπουργκ κατά τη διάρκεια της καταιγίδας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν ακόμα τη ζωή τους στην κομητεία Volusia, σύμφωνα με τον Σερίφη της περιοχής. Ένα άτομο έχασε τη ζωή του στην κομητεία Citrus αφού ένα δέντρο έπεσε στο αυτοκίνητό του, όπως ανακοίνωσε η Περιπολία Αυτοκινητοδρόμων της Φλόριντα.

Οι άνεμοι της καταιγίδας ήταν ιδιαίτερα έντονοι στην παραλία Venice στην κομητεία Sarasota, όπου έφτασαν τα 107 μίλια. Στο Σεντ Πίτσμπουργκ καταγράφηκε δυνατή βροχόπτωση 18,31 ιντσών, όσο το όριο βροχόπτωσης που πέφτει σε 1.000 χρόνια.

Οι κάτοικοι της Τάμπα αντίκρισαν εκτεταμένες ζημιές. Ο Μίλτον ανέτρεψε έναν οικοδομικό γερανό σε ένα κτίριο στο κέντρο της πόλης και έσκισε τη στέγη από το στάδιο Tropicana Field , το οποίο επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για να στεγάσει εργαζόμενους έκτακτης ανάγκης. Ένα πλάνο που ακυρώθηκε τελικά πριν φτάσει η καταιγίδα. Ο δήμαρχος της πόλης είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν έχουν αναφερθεί σοβαροί τραυματισμοί ή θάνατοι στον απόηχο της καταιγίδας.

"Το κύμα καταιγίδας δεν ήταν τόσο τερατώδες όσο αναμενόταν", είπε ο κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις στους δημοσιογράφους σε ενημέρωση της Πέμπτης το πρωί.

"Η καταιγίδα ήταν σημαντική, αλλά ευτυχώς, αυτό δεν ήταν το χειρότερο σενάριο", συμπλήρωσε ενώ στη συνέχεια κατέγραψε: "Η καταιγίδα εξασθενούσε πριν από την ξηρά και το κύμα καταιγίδας, όπως αναφέρθηκε αρχικά, δεν ήταν συνολικά τόσο σημαντικό όσο αυτό που παρατηρήθηκε για τον τυφώνα Helene".

Περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι έσπευσαν σε καταφύγια κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ομάδες έρευνας και διάσωσης εργάστηκαν όλη τη νύχτα για να σώσουν οικογένειες και κατοικίδια, είπε ο Ντε Σάντις στους δημοσιογράφους. Τουλάχιστον 48 άνθρωποι είχαν διασωθεί έως τις 6:30 το πρωί τοπική ώρα.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις